10 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Zatavala je v gozd, k sreči se je vse dobro končalo

Piše: C.R.

“Sinoči  smo veliko aktivnosti namenili iskanju pogrešane starejše občanke z območja  Šoštanja,  ki  je  okoli  poldneva  odšla  na sprehod v gozd in se izgubil,” so sporočili s policije.

Ker se do običajne ure ni vrnila, so domači prehodili poti, kjer je  najpogosteje  hodila  in  preiskali  okolico.  V  večernih  urah  so  o pogrešanju  obvestili  velenjske  policiste,  ki  so  nemudoma organizirali iskalno akcijo. Glede na nizke večerne temperature, bi bila noč preživeta v gozdu zanjo lahko usodna. 14 velenjskih policistov, ki se jim je pridružilo še  13  domačinov,  jo  je  v več skupinah iskalo.

Policisti so z zbiranjem obvestil  od občanov, prišli do podatka, da so gospo  opazili na mozirskem, kjer  so  jo  okoli  21.30,  dobrih  10 km od doma,  tudi našli. Občanko so preventivno  pregledali  v  Zdravstvenem  domu  v  Velenju.  Na srečo se je celodnevni  pohod zanjo, za domače in tudi  policiste končal srečno. “Vsaka  zgodba,  kjer lahko pomagamo občanom, šteje. Pomagati ljudem je naše poslanstvo,” sporočajo iz policije.

 

Vir: PU Celje

Zadnje novice

Sorodne vsebine