0.2 C
Ljubljana
četrtek, 27 januarja, 2022

Zasegli predelano vozilo BMW, ki je bilo od znotraj povsem »razštelano«

V preteklih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 136 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 34 dogodkov, s področja javnega reda in miru 51 dogodkov in s področja prometne varnosti 45 dogodkov. Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 4 tatvine, vlom in 4 poškodovanja tuje stvari. S področja prometne varnosti so obravnavali 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15-krat na javnem kraju in 11-krat v zasebnem prostoru.

 

Na območju Viča so neznani storilci vlomili v gostinski lokal. Odtujili so nekaj gotovine. Lastnika so oškodovali za nekaj deset evrov. 15. 8. 2018 okoli 21. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o dogodku na Bloškem jezeru v katerem se je huje poškodoval moški. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je moški na delu, kjer je voda plitva, na glavo skočil v jezero. Pri tem je utrpel hude telesne poškodbe. Na kraj je bilo poklicano reševalno vozilo, ki je poškodovanega odpeljalo v KC Ljubljana. Glede na zbrana obvestila dogodek nima znakom kaznivega dejanja.

Danes nekaj pred 7. uro so bili policisti obveščeni o dogodku na železnici na Škofljici. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da se je kolesarka pripeljala do železniških tirov, kjer prehod ni dovoljen, dvignila kolo in peš prečkala tire. Takrat je v smeri proti Ljubljani pripeljal potniški vlak, ki je najverjetneje trčil v del kolesa, tako da je žensko odbilo nekaj metrov od proge v jarek. Utrpela je hude telesne poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v KC Ljubljana.

Trboveljski policisti so včeraj zvečer v Trbovljah zaustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW serije 5 (starejšega letnika). Ugotovili so, da voznik v cestnem prometu uporablja vozilo, ki ni tehnično brezhibno (zadnji del je bil skrajšan in ponovno nameščen, notranjost vozila pa je za voznika in potnike predstavljala celo nevarnost). Poleg tega pa je bilo ugotovljeno še da:

–        je vozil v cestnem prometu vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil B kategorije,

–        voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil motorno vozilo pod vplivom alkohola (preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.17 mg/L alkohola v izdihanem zraku),

–        motorno vozilo je bilo neregistrirano, saj je veljavnost prometnega dovoljenja potekla pred več kot 30 dnevi,

–        na motornem vozilu so bile nameščene reg. tablice, ki pa niso pripadale vozilu,

Policisti so kršitelju motorno vozilo zasegli, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na krajevno pristojno okrajno sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine