15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Zaradi »veselega decembra« na cesti številni »veseljaki« pod vplivom maliganov – eden od njih pristal v vodnjaku!

Policisti so bili minuli petek, malo po 22. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na širšem območju Murske Sobote.

 

Kršitelj se je namreč s kraja kršitve odpeljal z osebnim avtomobilom in med vožnjo zaradi vožnje po sredini vozišča oplazil službeno vozilo policije, ki je bilo napoteno na kraj kršitve, ter z vožnjo nadaljeval. Policijska patrulja se je zapeljala za kršiteljem, ki je zaradi vožnje v neprilagojeno hitrostjo v naselju Krog trčil v ograjo pri stanovanjski hiši in poškodoval pokrov vodnjaka. Voznik je izstopil iz vozila proti cesti ter padel v vodnjak, globok šest metrov. Policista sta odšla proti vodnjaku, da bi pomagala vozniku.

Iz vozila kršitelja je takrat izstopila sopotnica, starejša mladoletnica, s tal pobrala večji kamen in stekla proti policistu z namenom, da ga napade in mu začela groziti. Ker sopotnica poziva in ukaza policista, naj se umiri in odvrže kamen, ni upoštevala, je policist uporabil prisilna sredstva in jo obvladal.

Gasilci so na kraju iz vodnjaka potegnili voznika. Oba kršitelja sta bila odpeljana v bolnišnico, kjer je kršitelj nadaljeval s kršitvijo javnega reda in miru, zato je bilo zanj odrejeno pridržanje. Kršiteljica je bila predana staršem. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 0,80 mg/l alkohola v izdihanem zraku. V vozilu je bil najden tudi zavojček neznane posušene snovi, ki bo poslana v analizo, saj gre za sum prepovedane droge konoplje. V primeru potrditve suma bo zoper voznika uveden prekrškovni postopek. Zaradi povzročitve dveh prometnih nesreč bo zoper 26-letnega voznika podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Zoper osumljeno starejšo mladoletnico pa bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Precej opitih voznikov so odkrivali tudi policisti PU Novo mesto. Črnomaljski policisti so 20. 12. med kontrolo prometa v Dragatušu ustavili voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 23-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola, so odvzeli prostost, ga pridržali in z obdolžilnim predlogom privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Na mejnem prehodu Metlika so policisti v noči na 20. 12. na vstopu v Slovenijo   odredili   preizkus alkoholiziranosti 44-letnemu vozniku iz Hrvaške. Kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola, so odpeljali v prostore za pridržanje, od tam pa na sodišče. Prometniki so v noči na 21. 12. v bližini avtocestnega izvoza ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelja, ki je opravljanje preizkusa odklonil in se je nedostojno vedel do policistov, so odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V noči na 21. 12. so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na cesti Novo mesto – Metlika vozil z veliko hitrostjo, vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti so se takoj odzvali, na podlagi opisa vozila kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da ima 32-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. V noči na 22. 10. pa so policisti med kontrolo prometa v Brežicah pridržali 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligramov alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti so 20. 12. in 21. 12. na območju Policijske uprave Novo mesto izvedli dva kratkotrajna poostrena nadzora in preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. Le v nekaj urah so ustavili 28 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Zoper kršitelje so dosledno ukrepali, jim izdali plačilne naloge oziroma o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnimi predlogi seznanili sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine