17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Zaradi teme in dežja na udaru pešci, enega je avto zbil na prehodu za pešce

Včeraj, nekaj po 18. uri, se je na kolesarski stezi ob Celovški cesti zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena mopedist in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je mopedist zaradi nepravilne vožnje po kolesarski stezi trčil v peško. Peška se je v nesreči lažje telesno poškodovala. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

 

Včeraj, nekaj pred 18. uro, se je na Agrokombinatski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo ker je voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu zapeljal s ceste v jarek. Voznik se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 11. ure, se je v Žlebiču zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist.   Do nesreče je prišlo ker je voznik pri vožnji od Ribnice proti Ljubljani, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel. Motorist se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 0,77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Kranjski policisti pa so danes zgodaj zjutraj na Laborah obravnavali prometno nesrečo med voznico osebnega avtomobila in pešcem, ki je poškodovan. Nesreča se je zgodila med prečkanjem ceste pešca, okoliščine pa kažejo, da je bil zbit na sredini prehoda za pešce. Kraj ni osvetljen. Pešec je bil oblečen v temna oblačila, kar zelo zmanjšuje njegovo vidnost in povečuje tveganje, da bo predvsem v slabši vidljivosti spregledan. O nesreči kranjski policisti še vodijo postopek.

Policija svetuje, naj se pešci oblečejo v svetla oblačila in naj uporabljajo svetlobna telesa, pred prečkanjem ceste na prehodu za pešce pa se morajo vedno prepričati, če to lahko storijo varno.

Včeraj, okoli 17.35, je 25-letni moški vozil osebni avtomobil po regionalni cesti med Spodnjo in Zgornjo Hajdino. Zaradi nepravilne strani vožnje je zapeljal v levo, na levo smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je nasproti pravilno pripeljala 30-letna domačinka. V trčenju so se, oba voznika in enoletni otrok v vozilu voznice, lahko telesno poškodovali. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 1,04 mg/l alkohola. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja v cestnem prometu ovadili pristojnemu tožilstvu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine