9.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Zaradi tatvin v Škofji Loki priprti trije Ljubljančani

Piše: A.S.

Škofjeloški kriminalisti so zaradi kaznivih dejanj v torek  prijeli in v predkazenskem postopku obravnavali tri Ljubljančane, ki so utemeljeno osumljeni tatvin stvari iz trgovin.

Vse tri so pridržali, dva pa včeraj s kazensko ovadbo privedli tudi na pristojno sodišče, ki je zanju odredilo  pripor.  Podan  je utemeljen sum, da sta dva osumljenca v torek v dveh  živilskih trgovinah v nakupovalne vrečke naložila različne artikle in jih  ob pomoči tretjega osumljenca skozi vhod odnesla iz prodajalne. V enem primeru je trojica odtujila za okoli 800, v drugem primeru pa za okoli 350 eurov blaga.

Na enak način so osumljenci dejanje izvršili tudi že dan prej, ko  je  bilo  iz  živilske  trgovine odtujenih za okoli 1.350 eurov stvari. Zbiranje  obvestil se še nadaljuje, saj se preverja njihovo povezanost tudi še  z  nekaterimi  drugimi  tatvinami.  Kriminalisti  so osumljence v hitri intervenciji  izsledili  na  podlagi  anonimnega  obvestila o sumu tatvine.

Priprta  osumljenca  sta  že bila obravnavana zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. Vse tri policisti obravnavajo tudi zaradi prehajanja regij.

Vir: PU Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine