10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Zaradi smrti 14-letnika na Kornatih priprli 20-letnega voznika čolna

Hrvaška policija je kazensko ovadila 20-letnega hrvaškega državljana zaradi kaznivega dejanja, s katerim naj bi povzročil smrt 14-letnega otroka. Ta je umrl v soboto v pomorski nesreči. Ovadeni naj bi brez dovoljenja upravljal s čolnom, ki je na vrvi vlekel okroglo napihljivo blazino, na kateri je bil nesrečni otrok iz Nizozemske.

Policija je ugotovila, da je 20-letnik v soboto blizu otoka Žut na območju nacionalnega parka Kornati upravljal z gliserjem, čeprav ni imel ustreznega dovoljenja. V čolnu je vozil tri nizozemske državljane, medtem ko je za čolnom vlekel z vrvjo pripeto okroglo napihljivo blazino, na kateri je bil 14-letni nizozemski državljan.

Osumljenec je v nekem trenutku, medtem ko je vlekel blazino, na kateri je bil otrok, zavil v levo stran in nato sunkovito obrnil v desno. Otrok je zaradi tega s telesom udaril v gliser. Pri tem je utrpel usodne poškodbe in je ob 16.55 preminil v bolnišnici v Šibeniku, je danes sporočila šibeniško-kninska policijska uprava.

Kot so dodali, so 20-letnika prepeljali v pripor v Šibeniku. Obenem bodo nadaljevali preiskavo, da bi ugotovili morebitno odgovornost zagrebškega podjetja, ki je na otoku Ugljan nizozemski družini oddalo v najem gliser, s katerim je potem neodgovorno upravljal ovadeni 20-letnik.

Zadnje novice

Sorodne vsebine