-2 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Zaradi prevelike hitrosti je s tovornjakom zapeljal s ceste in trčil v starejšo nenaseljeno hišo

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  61 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 189 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo,  v  kateri  se  je  hudo  poškodovala  voznica traktorja, prometno nesrečo  z  lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je  nastala  premoženjska  škoda.  Zasegli  so  avtomobil  kršitelju cestno prometnih   predpisov,   ki   ni  imel  veljavnega  vozniškega  dovoljenja.

Posredovali  so  zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in  v  zasebnih  prostorih.  S  področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih  dejanj  lahke  telesne  poškodbe, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

S tovornjakom se je zaletel v hišo

Med jutranjim deževjem na našem območju več prometnih nesreč 25.  9.  ob 7.16 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Podgori (cesta med Prečno  in  Stražo).  Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov PPP  Novo  mesto  je  60-letni  voznik  tovornega  vozila,  ki  je prevažal hlodovino,  zaradi  vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom,  zapeljal s ceste, kjer je trčil v starejšo nenaseljeno hišo in se z   vozilom  prevrnil.  Poškodovanega  voznika  so  reševalci  oskrbeli  in odpeljali  v  bolnišnico.  Okoliščine  nesreče  policisti  še  preiskujejo, lokalna cesta Prečna – Straža pa je zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče zaprta za ves promet, obvoz je urejen.

Policija: Vse voznike opozarjamo, naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na vozišču. Ceste  so  namreč  mokre  in  spolzke, na posameznih predelih pa je odpadlo listje.  Vozniki  naj  bodo  še  posebej  previdni ob deževnem vremenu in v primeru pojava megle. Pozorni naj bodo na zmanjšano vidljivost, prilagodijo hitrost  vožnje  in  vozijo  zbrano  in pazljivo, saj je pri vožnji v takih razmerah potrebno upoštevati, da se zavorna pot bistveno podaljša.

Hudo poškodovana voznica traktorja

Trebanjski  policisti  so bili okoli 10. ure obveščeni o prometni nesreči v Vavpči vasi pri Dobrniču. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da  je  65-letna voznica kmetijskega traktorja izgubila oblast nad vozilom, zapeljala  s ceste in se prevrnila po travniku. Huje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da voznica  nima  veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila pa je neregistriran traktor. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Padec motorista

Okoli 16.30 smo bili obveščeni o padcu motorista v kraju Razbore na območju PP  Trebnje.  Policisti so ugotovili, da je 64-letni motorist pri vožnji po gozdu  izgubil oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval. Reševalci so  ga  oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Kršitelju zasegli avtomobil

Nekaj  po  10.  uri  so  policisti  v  Brežicah  ustavili  voznika osebnega avtomobila, ki je imel na vozilu nameščeni različni registrski tablici. Med postopkom  so  ugotovili,  da  41-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja,  vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Opel corsa so  mu  zasegli,  zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlom na Bizeljskem

Na Bizeljskem je med 8.30 in 21. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomi v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Po prvi oceni je škode za okoli 2000 evrov.

Tatvina avtomobila

V  noči  na 25. 9. je z dvorišča stanovanjske hiše v Mrtvicah na območju PP Krško  nekdo  odtujil  osebni  avtomobil  Škoda octavia, sive barve, letnik 2006,  registrskih  oznak  KK  FE-370. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi.

Polcija: Občanom ponovno svetujemo, da ključev ne puščajo v vozilih. Vozila naj zaklepajo tudi v primeru, da so parkirana na dvoriščih stanovanjskih hiš. Ključe naj hranijo na varnem mestu. Tudi kolesa in mopede naj hranijo v garažah ali podobnih objektih in vrata objektov zaklepajo. Z upoštevanjem osnovnih samozaščitnih ukrepov bodo na ta način bistveno zmanjšali tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja

Mejne zadeve in tujci

Brežiški policisti so dopoldne v Žejnah opravljali naloge varovanja državne meje  in  ustavili osebni avtomobil znamke Mercedes avstrijskih registrskih oznak.   Med  postopkom  so  ugotovili,  da  54-letni  državljan  Bosne  in Hercegovine v avtomobilu prevaža šest državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito  prestopili  državno  mejo.  Vozniku  so  odvzeli  prostost,  ga pridržali  in  mu  zasegli  avtomobil.  S  kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja  prepovedano  prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu  sodniku.  Policijski  postopki z državljani Pakistana pa še potekajo.

Poskus izmika mejni kontroli

Na  mejni  prehod  Obrežje  je na vstop v Slovenijo okoli 14. ure pripeljal voznik  tovornega  vozila  srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno  kontrolo  in  med  pregledom  tovornega vozila na podvozju našli tri državljane  Afganistana,  ki  so  se  poskušali  izogniti mejni kontroli in nezakonito  vstopiti  v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi držane meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju  Stranske  vasi  pri  Semiču  izsledili  in prijeli pet državljanov Pakistana  in  štiri  državljane  Bangladeša,  ki  so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine