13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Zaradi požara v večstanovanjski stavbi v Škofji Loki jutranja evakuacija stanovalcev

V večstanovanjski stavbi v Škofji Loki je danes okoli 6. ure zjutraj izbruhnil požar. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so gasilci iz objekta evakuirali stanovalce, šest jih je potrebovalo zdravniško pomoč zaradi vdihovanja dima. Ogenj je pogašen, okoliščine pa kažejo, da ogenj v enem od stanovanj v nižjem nadstropju ni bil podtaknjen.

 

Po ogledu kraja požara v škofjeloškem Groharjevem naselju so policisti ugotovili, da je v stanovanju zagorelo, ko je bila v njem lastnica. Zavarovali so posamezne sledi in materiale, ki jih bodo še preverili.

Iz stavbe so zjutraj evakuirali 28 oseb, šestim so nudili pomoč zaradi vdihavanja dima, eni od teh oseb tudi zaradi lažjih poškodb. Lastnica pogorelega stanovanja ni potrebovala zdravniške pomoči. Ogenj je na zunanji strani poškodoval fasado in ožgal nekaj delov stavbe, v notranjosti pa je bilo močno zadimljeno, so še sporočili s kranjske policijske uprave.

Pri gašenju požara so sodelovali gasilci prostovoljnih gasilskih društev Škofja Loka, Stara Loka, Virmaše Sv. Duh, Gosteče, Trata in poklicni gasilci iz Kranja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine