12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Zaradi poskusa uboja žene Nexhbidin Zidi obsojen na pet let zapora

Sodišče je 64-letnega Nexhbidina Zidija zaradi poskusa uboja po poročanju medijev v sredo obsodilo na pet let zapora. Zidi je februarja letos od zadaj streljal na ženo, s katero se ločujeta, a je pri tem zgrešil. Obtoženi je na sodišču trdil, da je streljal navzgor, v zrak in da bi se z ženo želel le pogovoriti, ni pa je imel namena ubiti.

 

Sodišče je upoštevalo tudi izpoved priče streljanja, senat pa se je s tožilko Katarino Bergant strinjal, Zidi žene ni zadel le po sreči oz. ker ni izkušen strelec.

Psihiatrična izvedenka je pri obtoženem zaznala več duševnih motenj, med drugim sindrom odvisnosti od alkohola, pomirjeval in hipnotikov. Med kaznivim dejanjem je bil prišteven, a po njeni oceni obstaja nevarnost, da bo, predvsem do žene, nasilen tudi v prihodnje.

Z ženo nista imela dobrih odnosov. Zaradi groženj in fizičnega nasilja je sodišče že pred tem odločilo, da mora Zidi zapustiti domače stanovanje, prepovedalo mu je približevanje in navezovanje stikov z ženo in njunimi otroki, a je prepoved večkrat kršil. Zaradi kaznivega dejanja grožnje so mu izdali tudi kaznovalni nalog s pogojno kaznijo pet mesecev zapora z dveletno preizkusno dobo, še poročata Dnevnik in Slovenske novice.

Zadnje novice

Sorodne vsebine