6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Zaradi poledenele ceste cel kup nesreč na Gorenjskem

Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali 22 prometnih nesreč.  15  nesreč se je zgodilo v petek, ko so bile na cestah slabe vozne razmere,  ostale  pa  včeraj.  V  vseh je nastala samo materialna škoda.

 

Na območju  Kranja  so  policisti  obravnavali tri nesreče, in sicer po eno na križišču, parkirišču in vozišču ceste, kjer je voznik oplazil drugo vozilo. Na  območju  Radovljice  sta  se  zgodili  dve  nesreči in sicer gre v enem primeru  za  rahlo  trčenje med dvema voziloma, v drugem primeru pa za zdrs tovornega  vozila  na  Lancovem.  Na Hrušici so policisti obravnavali štiri nesreče. V eni je voznik na zasneženem parkirišču trčil v drugo vozilo, dve sta  se  zgodili  zaradi  neprilagojene  hitrosti  vožnje, ena pa še zaradi neupoštevanja  pravil  o prednosti.

Dve nesreči sta se zaradi spolzke ceste zgodili  tudi na območju Bleda. V Podblici je voznik zdrsnil v jarek zaradi vožnje  preblizu  robu  ceste,  na  Karavankah je voznik trčil v robnik, na Brodeh  je  vozilo poškodovala veja, ki je padla na vozišče, v Mostah pa je voznik trčil v ograjo.

Vozne razmere so še vedno zahtevne. Temperature so nizke. Cesta je spolzka. Pot  ustavljanja  v  takih  razmerah je bistveno daljša, kot na suhi cesti. Bodite  previdni,  uporabljajte varnostni pas, ne uporabljajte telefona med vožnjo  in  vozite  trezni.  Očistite vozila in stekla. Ko se vozne razmere poslabšajo,  je  potrebno  hitrost  in  ostale dejavnike vožnje prilagoditi temu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine