3 C
Ljubljana
sreda, 6 decembra, 2023

Zaradi organiziranega kriminala hišne preiskave in več prijetih

Vse od jutra na več lokacijah po Sloveniji potekajo hišne preiskave s področja organiziranega kriminala. Neuradno naj bi preiskovali mednarodno trgovino z orožjem. Prijeli so 15 osumljencev, še vedno poteka več hišnih preiskav in drugih operativnih aktivnosti, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so danes ob 6. uri s kriminalisti in policisti več policijskih uprav začeli zaključne aktivnosti v obsežni mednarodni kriminalistični preiskavi kaznivih dejanj s področja organizirane kriminalitete.

“Trenutno poteka večje število hišnih preiskav in drugih operativnih aktivnosti v smislu utemeljevanja suma storitve kaznivih dejanj,” so navedli na policiji.

Kot so dodatno pojasnili v zadnjem sporočilu za medije, so preiskovalci NPU skupaj s kriminalisti in policisti preiskave izvajali na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Kranj, Koper in Novo mesto. Pridržali so 15 osumljencev, ki so kot člani kriminalne združbe izvrševali kazniva dejanja tako na območju Slovenije kot v tujini.

Po poročanju spletnih strani Dela in Slovenskih novic hišne preiskave potekajo v Kresnicah.

Spletni portal 24ur.com pa navaja, da gre neuradno za eno največjih preiskav na področju trgovine z orožjem, saj naj bi prišli na sled osumljencem, ki naj bi orožje prodajali tudi v Španijo. Med glavnimi osumljenci naj bi bil Ljubljančan, ki je bil zaradi goljufij pred leti že obsojen na osemletno zaporno kazen.

Trenutno sicer še poteka več hišnih preiskav in drugih operativnih aktivnosti v smislu utemeljevanja kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z orožjem. V zaključni akciji sodeluje približno 100 policistov, 60 kriminalistov z različnih policijskih uprav in 49 preiskovalcev NPU.

V kriminalistični preiskavi poteka tudi mednarodno policijsko sodelovanje z različnimi državami EU in Europolom. Predkazenski postopek usmerja Specializirano državno tožilstvo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine