15.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Zaradi neurij zelo burno popoldne v Sloveniji, a glavno šele prihaja!

Popoldne so obilne padavine z udari strel in močnejšim vetrom povzročale težave v več slovenskih občinah, predvsem v osrednji in severni Sloveniji. Gasilci so zaradi meteornih voda črpali vodo iz objektov, odstranjevali podrta drevesa, v Prevaljah v občini Lukovica pa gasili požar na gospodarskem poslopju, ki ga je povzročila strela.

 

Po podatkih centra za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje je neurje največ težav povzročilo v občinah Cerknica, Domžale, Laško, Ljubljana, Logatec, Lukovica, Mežica, Prevalje, Slovenj Gradec in Vrhnika.

Regijski centri za obveščanje so do 18. ure zabeležili 25 dogodkov. S črpanjem vode iz objektov, odstranjevanjem podrtih dreves in gašenjem požara v naselju Prevalje so se ukvarjali gasilci dveh poklicnih enot in 17 prostovoljnih društev.

Po poročanju portala domzalec.si, je požar v Prevaljah kljub hitri intervenciji gasilcev uničil večji del strehe in zgornje nadstropje gospodarskega poslopja. Kot je dejal poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Prevoje Gašper Bergant, ki je do prihoda domžalskih poklicnih gasilcev vodil intervencijo, je bil ogenj ob njihovem prihodu že popolnoma razvit in je zajel približno polovico strehe. Gasilcem je uspelo pred ognjem rešiti bližnjo stanovanjsko hišo, s pomočjo domačinov pa tudi živino iz hleva.

Bergant je povedal tudi, da bodo gasilci še premetali seno, ki ga je zajel ogenj v zgornjem delu gospodarskega poslopja, na kraju požara pa izvajajo tudi gasilsko stražo. Na kraju so posredovali tudi policisti, ki so ga zavarovali in zbrali prve informacije o dogodku.

Nevihte naj bi zajele Slovenijo ponoči in nato spet jutri popoldne, kar sicer ni nič nenavadnega za ta čas. V dneh okoli praznika sv. Jakoba (25. julij) je vreme pogosto zaznamovano z nevihtami, kar pomnijo tudi najstarejši rodovi. Zato je mogoče v prihodnjih dneh mogoče pričakovati nova neurja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine