12 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal izven vozišča

Dne 20. 12. 2018, okoli 2.30 ure je bil OKC U Maribor obveščen o prometni nesreči na avtocesti A1 pri Slovenski Bistrici. Policisti PPP Maribor so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 60.letni poljski državljan vozil tovorni avtomobil iz smeri Maribora proti Ljubljani.

 

Pri izvozu za Slovensko Bistrico je zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal izven vozišča, zaradi česar se je tovorno vozilo s pripetim priklopnikom, v katerem so bile zamrznjene svinjske polovice, prevrnilo. V nesreči je v kabini tovornega vozila ostal ukleščen voznik, zaradi česar so bili na kraj poklicani gasilci, ki so voznika rešili iz kabine.

Avtocesta iz smeri Maribora proti Ljubljani je bila zaprta za ves promet do 9.30 ure, ko so sprostili prehitevalni pas. Prav tako je bil oviran promet po prehitevalnem pasu iz smeri Ljubljane proti Mariboru. Obvoz je bil urejen preko Slovenske Bistrice. Voznik se je v nesreči lažje telesno poškodoval in mu bo izrečena globa. Za odpravo posledic nesreče je poskrbel DARS.

Zadnje novice

Sorodne vsebine