15.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Zaradi izkoriščanja deklet za prostitucijo osem obsojenih

Tri leta po aretacijah in preiskavah v nočnih lokalih v Novi Gorici in Sežani se je v petek z obsodbo na prvi stopnji v Kopru končalo sojenje osmerici, ki je izkoriščala dekleta za prostitucijo. Iryna Uršič je bila obsojena na tri leta in pol zapora, zaporni kazni sta dobili tudi pomočnici, pet obtoženih pa je bilo obsojenih na pogojne kazni.

Sodba je obtoženim očitala, da so izkoriščali najmanj deset deklet, večinoma Ukrajink, poročajo današnje Primorske novice.

Sodnica na koprskem sodišču Meri Mikac je pomočnico Uršičeve Mario Fedotovo obsodila na leto in šest mesecev zapora, pomočnico Iryno Ahaponovo pa na dve leti zapora.

Katerina Uršič in Sara Berdon sta bili zaradi manjše vloge in drugih olajševalnih okoliščin obsojeni na pogojno kazen leto in pol zapora z dveletno preizkusno dobo. Andreju Pušniku pa je sodnica prisodila dve leti zapora s triletno preizkusno dobo. Pogojno zaporno kazen devet mesecev s preizkusno dobo leto in pol je prisodila tudi Rajku Fabjanu in Oleni Panasenko.

Uršičeva bo morala plačati tudi 8850 evrov denarne kazni in vrniti skoraj 81.000 evrov protipravne premoženjske koristi, kolikor naj bi zaslužila z nedovoljeno dejavnostjo. Kazensko je odgovorna tudi družba Euromega. Plačati bo morala 50.000 evrov denarne kazni, sodišče pa ji bo naložilo v plačilo še 9485 evrov zaradi dejavnosti v lokalu Lady Rouge.

Sodba še ni pravnomočna in pričakovati je, da se bodo obtoženi pritožili. Uršičeva je to napovedala že pred razglasitvijo sodbe.

Zadnje novice

Sorodne vsebine