-0.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 decembra, 2021

Zaradi del pri gradnji krožišča Bitnje bo v nedeljo zaprta glavna cesta med Kranjem in Škofjo Loko

Zaradi gradnje krožišča Bitnje bo v nedeljo od 6. do 18. ure zaprta glavna cestna povezava med Kranjem in Škofjo Loko, so sporočili iz kranjske občine. Gradnja krožišča je vredna dobrega pol milijona evrov, kar predstavlja eno večjih letošnjih naložb v kranjsko prometno infrastrukturo.

V času zapore bo obvoz mogoč po državnih cestah na relaciji Zgornje Bitnje-Škofja Loka-Jeprca-Kranj in obratno, so še zapisali na občini. V primeru padavin bodo dela opravili 18. avgusta.

Krožišče na državni cesti Kranj-Škofja Loka, v katerega se priključi tudi cesta iz Stražišča, bo premera 38 metrov, na vseh priključnih krakih bodo zgrajeni tudi ločilni otoki. Dela obsegajo preureditev križišča v krožno križišče z ureditvijo cestne razsvetljave, površin za pešce in kolesarje. Novo krožišče pa naj bi zagotavljalo boljšo pretočnost prometa in večjo varnost.

Pogodba z izbranim izvajalcem del Gratelom je bila podpisana marca letos, krožišče bo zgrajeno do septembra. Pogodbena vrednost del je 543.000 evrov, od tega skoraj 40.000 evrov prispeva Mestna občina Kranj, ostalo pa financira Direkcija RS za infrastrukturo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine