25.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Zapeljala v globel

V Ljubljani na Krajnčevi ulici in v Smldniku je prišlo do prometnih nesreč z udeležbo pešca. V obeh primerih sta pešca zadobila lahke telesne poškodbe, do trčenja pa je prišlo na zaznamovanih prehodih za pešce.

 

Voznike opozarjamo na previdno vožnjo in na spoštovanje pravil prednosti pešcev. Spremenljive vremenske razmere (hiter začetek noči, megla, sneg…) dodatno vplivajo na vidnost pešcev, zaradi tega mora biti pozornost voznikov še večja. Hkrati opozarjamo tudi pešce, da so previdni ob hoji po prometnih površinah in da so ustrezno označeni, saj so v takšnih vremenskih razmerah
slabše vidni.

V Ljubljani, na avtocesti pri izvozu za Rudnik, je prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik osebnega avtomobila zapeljal v obcestni jarek in se prevrnil. Med obravnavo je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,66 mg/l). Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog na sodišče.

V Trbovljah je prišlo do prometne nesreče, kjer je voznica osebnega avtomobila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala izven vozišča v globel in se hudo telesno poškodovala.

Na Zaloški cesti se je pripetila prometna nesreča s telesnimi poškodbami, ki jo je povzročil voznik osebenga avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, pri čemer je trčil v voznika osebnega vozila pred seboj, ki je
stal v križišču pri rdeči luči na semaforju. Slednji se je lahko telesno poškodoval. Pri povzročitelju je bila ugotovljena prisotnost alkohola (1,00 mg/l). Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, prav
tako mu je bil izdan plačilni nalog.

Vse voznike opozarjamo na spremenljive vremenske razmere, zaradi česar je hitrost vožnje potrebno v vsakem trenutku prilagoditi stanju na cestah.
Prav tako opozarjamo voznike na dosledno spoštovanje cestno prometnih predpisov, predvsem pa zavedanje, da je uporaba alkohola ali drugih substanc v prometu nedovoljena, predvsem pa nevarna .

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine