6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Zalotili več razgrajačev, pri mulariji pa tudi petarde

Zaradi kršitev javnega reda in miru na javnem kraju so policisti morali posredovati trinajstkrat na javnem kraju in sedemkrat v zasebnem prostoru. Poleg omenjenih so obravnavali še 12 drugih dogodkov s področja javnega reda, v petih primerih pa posredovali zaradi nedovoljene uporabe pirotehničnih izdelkov. Skupaj so med vikendom napisali plačilne naloge za šestnajst kršitev javnega reda in miru ter tri obdolžilne predloge zoper mladoletne kršitelje javnega reda.

 

Eno osebo, ki je pijana kršila javni red in mir in se ni pomirila, so pridržali. Enega kršitelja so kazensko ovadili zaradi povzročitve lažjih telesnih poškodb pri pretepu oziroma prepiru.

V Beli krajini pa so obravnavali 39-letnika zaradi nasilja v družini. Zanj so odredili prepoved približevanja.

Sevniški policisti so v petek zvečer dvema štirinajstletnikoma zasegli skupaj 557 petard. O uvedbi postopka o prekršku zaradi kršitev zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih so obvestili njuna starša.

Brežiški policisti so v nedeljo zvečer v Brežicah petnajstletniku zasegli 31 petard. O uvedbi postopka o prekršku so obvestili tudi njegove starše.

Zadnje novice

Sorodne vsebine