7.5 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Zalotili več pijanih, pa tudi drogiranih voznikov – eden od njih vozil celo tovornjak!

Popoldan so policisti v Luciji ustavili 41-letnega domačina. Vozil je osebi avto, vendar nima veljavnega vozniškega izpita. Med iskanjem dokumentov mu je padel alu zavitek, v kateremu je bila bela prašna snov.

 

Z njim je bil opravljen postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ki je pokazal pozitivno na kokain in opiate. Odrejen je bil strokovni pregled, katerega je odklonil. Policisti so mu izdali plačilni nalog po 33/5-1 ZPrCP in 24/1 ZOIZK, mu zasegli vozilo, sledi pa mu še obdolžilni predlog po 107/12-10 ZPrCP in 56/8 ZVoz.

Zvečer so policisti v Kopru isti postopek opravili tudi s 25-letnim voznikom tovornega vozila, državljanom Češke. Tudi pri njem je bil test pozitiven, odrejen strokovni pregled je odklonil. Sodnica je odredila privedbo na sodišče, skupaj z obdolžilnim predlogom.

Okoli 14. ure je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Renalut scenic. Policisti so opravili mejno kontrolo in ugotovili, da 43-letni državljan Hrvaške nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,97 miligramov

alkohola (2,0 g/kg). Avtomobil so zasegli in kršitelja odpeljali v prostore za pridržanje. Danes ga bodo z obdolžilnim predlogov privedli pred pristojno sodišče.

Policisti so včeraj dopoldan v okolici Stične ustavili in kontrolirali voznika mopeda, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (1,40 mg/l). Moped je bil neregistriran, na njem je bila nameščena registrska tablica, ki ne pripada vozilu, prav tako kršitelj ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Moped so policisti zasegli.

Zadnje novice

Sorodne vsebine