16.1 C
Ljubljana
petek, 22 septembra, 2023

Žalostno do neba! Za posledicami sobotne nesreče umrla 27-letna Mariborčanka, povozil jo voznik pod vplivom alkohola!

V mariborskem kliničnem centru je danes umrla 27-letna ženska, ki jo je v soboto okoli 21. ure na prehodu za pešce na Nasipni ulici v Mariboru zbil pijani 29-letni voznik osebnega vozila, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Zoper povzročitelja, ki je napihal 0,88 mg alkohola v litru izdihanega zraka, bo policija vložila kazensko ovadbo.

 

Voznik, doma iz Maribora, je vozil avtomobil po Nasipni ulici v Mariboru in ko je pripeljal do zaznamovanega prehoda za pešce, ni omogočil varnega prečkanja vozišča 27-letni peški, prav tako doma iz Maribora. S sprednjim delom vozila je trčil v peško in psa. Peška je utrpela hude poškodbe in so jo z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor. Pes, ki ga je ženska vodila na povodcu, je na kraju nesreče poginil.

Voznik je bil preizkušen z indikatorjem alkohola, ki je pokazal 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu strokovni pregled v UKC Maribor. Zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu bodo zoper njega vložili kazensko ovadbo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine