1.7 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Zaletel se je kar dvakrat v enem dnevu. So bile krive zdravstvene težave?

Na gorenjskih cestah so se včeraj zgodile štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Že zgodaj zjutraj je voznik tovornega vozila v Podbrezjah s ceste zapeljal po pobočju, na območju Železnikov se je voznica z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti prevrnila na streho, opoldan je v Lescah padel motorist, na Trsteniku pa sta padla kolesarja. Po podatkih policije gre pri udeležencih za lažje poškodbe.

 

Policisti so včeraj popoldan obravnavali tudi primer voznika, ki je na dveh mestih trčil z dvema avtomobiloma. Najprej je bila prijavljena prometna nesreča na glavni avtobusni postaji v Kranju, takoj za tem pa še v centru Kranja. Za obe nesreči z manjšo škodo policisti obravnavajo istega voznika in vodijo postopek. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, okoliščine kažejo na zdravstvene težave voznika, zanj pa bo predlagan tudi kontrolni zdravstveni pregled. Namen pregleda je ugotavljanje, ali je voznik motornega vozila telesno in duševno zmožen za vožnjo motornega vozila.

Včeraj nekaj pred 15. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s poškodbami pri Litiji. Ugotovljeno je bilo, da je voznica vozila od Zagorja proti Litiji in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v vozilo, s katerim se je nasproti pravilno pripeljala voznica. V nesreči se je udeleženka lahko telesno poškodovala in bo sama iskala zdravniško pomoč. Voznici sta bili preizkušeni z alkotestom, ki je bil negativen.

Istega dne so bili policisti obveščeni tudi o prometni nesreči v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da se je voznica z osebnim vozilom peljala po Šolski ulici v smeri centra Kamnika in v križišču izsilila prednost vozniku osebnega vozila, ki je takrat pripeljal iz smeri Ljubljanske ceste. V nesreči sta oba dobila lahke telesne poškodbe in bosta sama iskala zdravniško pomoč. Voznici je bil zaradi kršitve izdan plačilni nalog.

Dopoldan so policisti v Ilirski Bistrici ustavili in kontrolirali tovorn avtomobil znamke Ford transit. V postopku je bilo ugotovljeno, da 37-letni voznik z Ilirske Bistrice ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste kategorije, v katero sodi vozilo, katerega je vozil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Popoldan so policisti v Ankaranu ustavili voznika osebnega avtomobila s Hrvatinov.   Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.00 mg/l, opravljen test ugotavljanja prisotnosti prepovedanih substanc pa je bil pozitiven na opijate. Odrejen je bil strokovni pregled, katerega je odločno odklonil. Nato je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljena, zato mu je bil na kraju zasežen avto. Sledi obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine