15.3 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

»Zakantala« se je v tovornjak s cisterno

Danes okoli 8.30 se je na dolenjski avtocesti v bližini izvoza Višnja gora v smeri Novega mesta zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi tovorno vozilo-cisterna in osebni avtomobil. Do nesreče je prišlo, ker voznica osebnega vozila ni prilagodila hitrosti vožnje in je trčila v tovorno vozilo, nato pa zapeljala iz vozišča. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan.

 

Iz rezervoarja za gorivo na tovornem vozilu (cisterna je bila sicer prazna) pa je začela iztekati nafta. Policisti so kraj nesreče zavarovali, gasilci pa so takoj sanirali iztekanje goriva iz tovornega vozila. Voznici je bili izdan plačilni nalog. Delavci DARS-a še odpravljajo posledice prometne nesreče, zato bo v času del zaprt prehitevalni pas v smeri Dolenjske. Zaradi navedenega na tem delu že prihaja do zastojev. Udeležence v prometu prosimo za strpnost in upoštevanje postavljene prometne signalizacije, so sporočili s policije.

Včeraj ob 13.43 pa se je zgodila nesreča med Bitnjo in Ribnico. 67-letni voznik osebnega avtomobila je vozil v koloni kot tretji voznik. Voznika dveh vozi pred njim sta zaradi večjega kamna na cesti zavrla in se varno zaustavila, tretji pa je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj stoječe vozilo, to pa zatem v vozilo pred sabo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. V nesreči se je tudi lažje poškodoval.

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili nekaj po 19. uri obveščeni o prometni nesreči v Stavči vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 41-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil drugega voznika. V nesreči se ni nihče poškodoval, policisti pa so še ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine