26.3 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Zajeli dva Pakistanca v Prilipah

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 204 klice. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poskusa uboja, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

 

Okoli 22.30 so bili policisti obveščeni, da so reševalci napoteni v stanovanjsko hišo v okolici Sevnice, kjer naj bi nekdo huje poškodoval žensko. Na kraj so takoj odšli policisti in kriminalisti. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi prišlo do spora med 71-letnim moškim in 46-letno žensko, ki občasno prebiva v isti hiši. 71-letni moški je žensko večkrat udaril in jo z nožem zabodel v predel hrbta. Žrtvi je pred nasilnežem uspelo pobegniti iz stanovanjske hiše. Policisti so 71-letnemu osumljencu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Danes nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja. Po podatkih iz bolnišnice je 46-letna ženska hudo poškodovana. Storilca bodo predvidoma jutri s kazensko ovadbo zaradi poskusa uboja privedli k preiskovalnemu sodniku.

V naselju Slinovce in Jablance na območju Policijske postaje Krško so neznanci s strehe dveh zidanic odtujili 25 metrov bakrenih žlebov. Lastnika sta oškodovana za 1200 evrov. Na Otočcu je v noči na 3. 7. nekdo z dvorišča gospodarskega objekta odtujil dve kosilnici in škropilnico. Škode je za okoli 2000 evrov.

Brežiški policisti so med kontrolo prometa v Čatežu ob Savi nekaj po 20. uri ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 25-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj je vozil v času, ko se mu izvršuje ukrep prepovedi vožnje motornih vozil. Kršitelju so odredili strokovni pregled zaradi ugotavljanja vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Brežice so v kraju Prilipe izsledili in prijeli dva državljana Pakistana, ki sta nezakonito prestoplal državno mejo. Policijski postopki s tujcema še niso zaključeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine