11.8 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Zahrbtni in morilski ogljikov monoksid spet udaril!

Včeraj,  nekaj  pred  16.  uro so policisti prejeli obvestilo o nezavestnih osebah v enem  izmed stanovanj na Krimski ulici v Ljubljani.

 

Na kraju so posredovali gasilci  ter  reševalne  ekipe.  Zaradi  ugotovljene  visoke  koncentracije ogljikovega monoksida v prostoru so gasilci prostor prezračevali, reševalci pa nudili pomoč štirim nezavestnim osebam, sicer članom iste družine. Osebe so  bile  odpeljane v UBKC Ljubljana, njihovo življenje pa ni več ogroženo.

Po  prvih  podatkih  je do uhajanja strupenega plina prišlo pri nepravilnem izgorevanju   v  dotrajani  plinski  peči.  Policisti  so  opravili  ogled, nadaljujejo  pa zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

“Vse  pozivamo,  v  kolikor  tega še niste storili pred ogrevalno sezono, da opravijo  redni  pregledi  in  kontrolo  delovanja  ogrevalnih  naprav. Pri ogrevalnih  napravah na utekočinjeni in zemeljski plin je zelo pomembno, da čiščenje,  kontrolo,  nastavitve  in meritve opravi strokovnjak – serviser. Ne   uporabljajte  dotrajanih  in  nepregledanih  naprav,  ob  vsakem  sumu nepravilnega  delovanja  pa  takoj  prenehajte  uporabljati grelne naprave, dokler se ne prepričate, da so napake odpravljene,” sporočajo s policije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine