18.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 4 julija, 2022

Zagorela zapuščena hiša

Piše: C. R.

Kranjskogorski policisti so z gasilci obravnavali manjše požarišče v naravi. Škoda ni nastala.

V Škofji Loki so policisti obravnavali požar v kuhinji zasebnega objekta. Vnelo se je olje. Nastalo je za nekaj tisoč eurov škode. Tuja krivda je izključena.

Blejski policisti so obravnavali prijavo o psu brez nadzora, ki je preganjal divjad. Lastnici je ušel. Policisti so jo opozorili. V okolici Kranja pa so policisti obravnavali prijavo o psu, ki se je na javni površini zapodil v drugega psa. Postopek še poteka. Skrbnike opozarjamo, da morajo biti psi na javnih površinah na povodcu in varovani tako, da ni nevarnosti za druge živali, ljudi in premoženje.

Divjad je bila povožena na cesti Šenčur – Kranj in v Žabnici.

24.4. nekaj pred 20. uro so bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše v naselju Brod v Novem mestu. Požar so gasilci omejili in pogasili. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je zagorelo v nenaseljeni in zapuščeni stanovanjski hiši. Ogenj se je razširil na lesen strop in ostrešje, nastalo je za okoli 10.000 evrov premoženjske škode. Okoliščine oziroma vzrok za nastanek požara policisti in kriminalisti še preverjajo.

Ob 23.50 so bili obveščeni o pretepu v enem od koprskih lokalov. Policisti so na kraju ugotovili, da so varnostniki pozvali 18-letnika naj zapusti lokal, ker je bil agresiven do drugih gostov. Bil je močno pod vplivom alkohola, policisti so mu izdali plačilni nalog. Med postopkom je na policijsko postajo poklical še 31-letni gost in rekel, da so ga napadli. Tudi ta je bil močno pod vplivom alkohola. Med postopkom z njim so pristopili trije moški in eden od njih je nanj zakričal in mu zagrozil, zatem pa ni upošteval ukaza policistov, naj se umiri. Tako so 29-letniku odredili pridržanje. Zbiranje obvestil se nadaljuje.

Ob 18. uri so dobili obvestilo o pretepu v Kopru. Policisti so na kraju ugotavljali okoliščine. 47-letni moški je vpričo policistov kričal, žalil in želel obračunati s tamkajšnjo družbo, pred tem je enega že udaril in nanj kričal. Kljub večkratnim ukazom policista, naj preneha s kršitvijo, tega ni storil, zato mu je bilo odrejeno pridržanje.

Vir: Policija

Sorodne vsebine