0.8 C
Ljubljana
petek, 3 decembra, 2021

Zagorela grelna blazina

Piše: C. R.

Danes ponoči so bili policisti obveščeni o požaru v sobi ene izmed hiš na območju Litije. Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorela grelna blazina, požar pa se je razširil še na ostale predmete v sobi. Pri tem je bila ena oseba zaradi vdihavanja dima odpeljana v SB Trbovlje, njegovo življenje pa ni ogroženo. V požaru je nastalo za nekaj tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem zaradi suma kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo dimniškega požara. Posredovali so gasilci. Škoda ni nastala. Pozivamo k rednemu vzdrževanju ter uporabi strokovno vgrajenih dimnih naprav in njihovih delov. Prav tako v bližini kurilnih naprav ne odlagajte gorljivega materiala (običajno pepel, papir, ostanki lesa). Gre za osnove, ki so pogost razlog za požare in predstavljajo potencialno tveganje za večjo materialno škodo in ogrožanje življenja.

Vodnik policijskega psa je včeraj na območju Žirovnice poskrbel za psa, ki je ušel izven ograje. Na Bledu pa je izgubljenega psa s ceste odstranila obiskovalka kraja. Oba psa sta bila vrnjena lastnikom. Policisti so ju opozorili na varstvo živali.

Na Ulici Rudija Papeža v Kranju so policisti včeraj preverjali prijavo rabe petard z metanjem iz stanovanjskega objekta. Policisti so z zbiranjem obvestil pridobili določene podatke in še vodijo postopek.

Vir: Policija

Zadnje novice

Sorodne vsebine