15.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Zagorel tovornjak na avtocesti

Včeraj okoli 17.40 je na avtocesti A1, med priključkoma Slovenska Bistrica – jug in Slovenska Bistrica – sever, v smeri proti Mariboru, zagorelo priklopno tovorno vozilo, madžarskih registrskih oznak, ki ga je vozil 24-letni Madžar. Zaradi gašenja je bila avtocesta za približno eno uro zaprta. Vlečno vozilo so uspeli odstraniti, nastalo pa je za okoli deset tisoč evrov materialne škode.

 

Policisti so ugotovili, da je do požara prišlo zato, ker je zablokiralo eno od koles na priklopnem tovornem vozilu, nato pa je zagorel tovor – več kot 23 ton odpadnega kartona. O svojih ugotovitvah bodo policisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Včeraj dopoldan je zagorelo kmetijsko gospodarsko poslopje v Sakušaku. Policisti so ugotovili, da je zaradi napake na električni napeljavi zagorela slama za steljo v hlevu, od tam pa se je ogenj razširil na celotno gospodarsko poslopje. Objekt, velikosti okoli 20 x 17 metrov, je v celoti pogorel. V požaru je poginilo deset manjših svinj in ena večja. V požaru je zgorelo tudi več raznih kmetijskih in vinogradniških priključkov. Med poskusom gašenja se je opekla tudi lastnica objekta, vendar je zdravniško pomoč odklonila.

Ker so policisti tujo krivdo kot vzrok za požar izključili, bodo o ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu. Materialna škoda po oceni lastnice objekta znaša okoli pol milijona evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine