16.5 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Zadrogiran v divjem begu pred policijo povzročil dve prometni nesreči

Policisti so že večkrat obravnavali 25-letnega moškega iz okolice Maribora in mu zasegli že več vozil, ki jih je vozil, ker nima vozniškega dovoljenja, praviloma pa vozi neregistrirana vozila. Tokrat je bil še posebej predrzen.

Omenjenega voznika  so  policisti  PP  Rače  opazili  3. 1. 2020, ob 9.08, ko je ponovno  vozil  neregistriran osebni avtomobil, brez nameščenih registrskih tablic, po Ptujski cesti v naselju Miklavž na Dravskem polju, iz smeri Loke proti  Mariboru. Policista sta zapeljala za voznikom in ga pričela pravilno ustavljati  z  uporabo  svetlobnih  in  zvočnih  znakov na službenem vozilu policije.  Voznik  se na znake ni odzval, hitrosti vozila ni zmanjšal in ni ustavil,  temveč  je  hitrost  še  pospešil  in  nadaljeval  z vožnjo proti Mariboru.  Skozi  naselje  Miklavž je vozil s hitrostjo preko 100 km/h, med vožnjo  pa  vsa  vozila,  ki jih je dohitel, prehitel po nasprotnem smernem vozišču,  enkrat tudi daljšo kolono vozil. Skozi krožno križišče na Ptujski cesti  v  Miklavžu  je zapeljal po levi strani, po njemu nasprotnem smernem vozišču  in  s  pospešeno  vožnjo nadaljeval naprej proti Mariboru in se še vedno  ni ustavil na znake policistov, ki sta še vedno vozila za njim in mu dajala znake, da ustavi.

Pred  Mariborom,  na  Ptujski  cesti  je  voznik dohitel dva osebna avtomobila  in  ju  prehitel  po  nasprotnem smernem vozišču, čeprav smerno vozišče  za  vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna  za  prehitevanje,  saj  mu  je nasproti pripeljalo osebno vozilo. Voznik  tega  vozila  je moral zavirati in se umakniti skrajno desno, da je preprečil  čelno  trčenje,  vendar  sta se vozli kljub  temu  oplazili.  Bežeči  voznik na mestu prometne nesreče ni ustavil, temveč je s pospešeno vožnjo nadaljeval po Ptujski cesti v Maribor.

Nato je na dvopasovni Ptujski cesti v križišču z izvoznim krakom iz  avtoceste  A1 z nezmanjšano hitrostjo zapeljal skozi križišče pri rdeči  luči  na  semaforju, isto je storil tudi v križišču Ptujske ceste in Dogoške ceste. Takoj za tem križiščem je zavil desno, na parkirni prostor v smeri  Domnove  ulice,  pri  čemer  pa hitrosti vozila ni prilagodil poteku ceste  in svojim vozniškim sposobnostim, da bi vozilo ves čas obvladoval in ga  bi  lahko  ustavil  pred  oviro,  ki  bi  jo  glede na okoliščine lahko pričakoval  zato  na  konca uvoza do parkirnih boksov ni uspel ustaviti oz. zaviti, temveč je zapeljal čez dvignjen robnik na zelenico, kjer je z levim bočnim  delom  vozila  trčil  oz. oplazil deblo manjšega okrasnega drevesa, istočasno  pa  z  desnim  prednjim  vogalnim in bočnim delom vozila trčil v kovinski  drog z dvema prometnima ogledaloma. Voznik tudi po tem ni ustavil, temveč  je  zapeljal čez pločnik in nadaljeval z vožnjo po Dobravski ulici, kjer je nato vozilo zapustil in peš pobegnil s kraja.

Policisti  so  ga  kasneje  izsledili  in  ga  preizkusili  z  indikatorjem alkohola,  ki  pa je pokazal rezultat 0.00 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odredili  so mu tudi postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ki pa je pokazal pozitiven rezultat. Poleg tega  je voznik, ki  nima vozniškega dovoljenja, vozil  neregistriran  osebni avtomobil, brez nameščenih reg. tablic in brez sklenjenega ustreznega zavarovanja za vozilo. Zaradi  vseh  opisanih kršitev in ker je povzročil kar dve prometni nesreči ob  tem  pa  ogrožal druge udeležence v prometu, ga bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Seveda so mu tudi tokrat zasegli vozilo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine