14.2 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

Začelo se je sojenje domnevnim sodelavcem Kamenika pri preprodaji kokaina

Na celjskem okrožnem sodišču se je v torek začelo sojenje domnevnim sodelavcem Kristijana Kamenika pri preprodaji kokaina. Emir Hasičić in Simon Lucaj sta vpletenost v preprodajo drog zanikala. Tretjega obdolženega Muha Amidžića pa zaradi zdravstvenih težav ni bilo na sodišče, ki ga je začasno izločilo iz postopka, poročajo današnji mediji.

 

Obtožnica Amidžiću, Lucaju in Hasičiću očita, da so se s Kamenikom združili v hudodelsko združbo, ki je preprodajala kokain in z njim zalagala posameznike. Najbolj intenzivno sodelovanje naj bi potekalo v obdobju med 21. aprilom in 3. majem 2016, ko naj bi se dogovorili, da naj bi Kamenik v Italiji nabavil 47 kilogramov kokaina, ki naj bi ga prevzela Lucaj in Hasičić in ga pripeljala v Slovenijo ter preprodajala naprej.

Lucaj naj bi v začetku maja 2016 tudi sam prišel v Italijo in bil tam v navezi s Kamenikom, Hasičić pa naj bi se s Kamenikom po telefonu dogovarjal o prevozu droge. Prevoza kokaina v Slovenijo pa ni bilo, ker so Kamenika 8. maja 2016 pri Milanu aretirali kriminalisti – v trenutku, ko je imel v vozilu 47 kilogramskih zavitkov kokaina, navaja časnik Večer.

Hasičić je pojasnil, da ne pozna Kamenika in z njim ni bil nikoli v stiku. Prav tako po njegovih besedah takrat ni bil v stiku s Lucajem, ki ga je spoznal leta 2016, ko je pri njem kupoval avto. Po navedbah časnika Delo je povedal tudi, da se je res z Amidžićem pogovarjal o Kameniku, ampak takrat so o tem govorili vsi, bilo je v vseh medijih. “Žal mi je, da sem se po telefonu pogovarjal z ljudmi o zadevah, ki me sploh ne zanimajo,” je dejal Hasičić.

Lucaj je priznal svoje poznanstvo tako s Kamenikom, ki ga je poznal dobro desetletje, kot tudi s soobdolženim Amidžićem. Je pa tudi on dejal, da s kokainom ni imel nič in da sta bila s Kamenikom skupaj, ker mu je ta dolgoval 20.000 evrov za avto.

Kamenika je zaradi tega že doletela pravnomočna obsodba. Sodišče v Milanu ga je po tem, ko je krivdo priznal, obsodilo na osem let zapora. Kazen prestaja v Italiji. Kot navaja časnik Dnevnik, je celjsko sodišče na predlog obrambe italijanske pravosodne organe že zaprosilo za termin za morebitno zaslišanje Kamenika prek videokonference. Sicer pa po pisanju Večera obramba zahteva zaslišanje celotne družine. Zaslišanje prvih prič načrtuje za torek.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine