4.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Zabil se je v varovalno ograjo, v vozilu pa smrdelo po alkoholnih hlapih…

Piše: C. R.

Včeraj nekaj  po 18. uri so bili policisti PP Sevnica obveščeni o prometni nesreči pri  Tržišču.  Opravili  so  ogled  in  ugotovili,  da je nesrečo povzročil 38-letni  voznik  osebnega  avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil  oblast  nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v varovalno ograjo.

Vozilo je po trčenju odbilo preko nasprotnega voznega pasu na brežino, kjer je  obstalo.  Voznik in potnik se v nesreče nista poškodovala, policisti pa so  še  ugotovili,  da  je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega  zraka  je imel 1,32 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje,  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo, zaradi kršitev izdali plačilni nalog  in  o  vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Črnomaljski  policisti pa so med kontrolo prometa v Jelševniku ustavili voznik kombiniranega  vozila.  Ugotovili  so,  da  28-letni voznik nima veljavnega vozniškega  dovoljenja,  vozil  pa je neregistriran in nezavarovan Mercedes Vito.  Zaradi  suma  vožnje  pod  vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Kršitelja so izločili iz prometa, kombi zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vir: PU Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine