12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Za uboj sovaščana devet let zaporne kazni

Okrožno sodišče v Novem mestu je potrdilo sporazum o priznanju krivde in 39-letnega Željka Kovačiča zaradi streljanja na 43-letnega sovaščana iz naselja Vejar pri Trebnjem 29. junija letos obsodilo na devet let zaporne kazni. Kaznivo dejanje uboja je moški zagrešil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, saj je bil močno pijan, poročajo mediji.

Po obtožbi je Kovačič 29. junija letos med 20. in 21. uro na travniku pristopil do žrtve in ga s pištolo iz neposredne bližine ustrelil v prsni koš, nato pa še v glavo. Poškodbe možganov so bile tako hude, da je žrtev 19. julija v bolnišnici umrla.

Uboj se je zgodil v romskem naselju Vejar pri Trebnjem. Kot poroča časnik Delo, so po dogodku številni prebivalci romskega naselja izrazili željo, da obdolženega nočejo več v svojem okolju. Med drugim je zaradi njegovih groženj kar nekaj klicev iz Vejarja prejel tudi operativno-komunikacijski center novomeške policijske uprave, zato je sodnica ob izreku sodbe obdolženemu podaljšala pripor zaradi ponovitvene nevarnosti.

Kovačič se je po poročanju medijev v trebanjsko romsko naselje Vejar priselil iz okolice Otočca. Odkar je prišel, po izpovedih prebivalcev Vejarja v naselju ni bilo več miru, ves čas je po vasi hodil s pištolo za pasom.

Kot še poroča Delo, se je obdolženi že pred preiskovalnim sodnikom zagovarjal z molkom, tudi na naroku za izrek kazenske sankcije pa ni želel pojasniti, zakaj je streljal na žrtev. Povedal je le, da si želi takoj na prestajanje kazni, sodnica mu je ugodila in že v petek izdala sklep o predčasni napotitvi v zapor.

Glede na slabo premoženjsko stanje in glede na to, da mora preživljati ženo in štiri mladoletnega otroke, ga je sodišče tudi oprostilo plačila stroškov postopka.

Zadnje novice

Sorodne vsebine