22.4 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Za smrtonosen požar v Parizu obtožena ženska s psihičnimi težavami

Francosko tožilstvo je za požar v stanovanjskem poslopju v bogati četrti Pariza, ki je v torek terjal deset smrtih žrtev, obtožilo žensko z zgodovino psihičnih težav, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Žensko, ki je živela v omenjeni stolpnici in je trenutno v psihiatrični oskrbi, obtožnica bremeni požiga s posledico smrti.

Torkov požar stolpnice v bogatem 16. okrožju je bil najbolj smrtonosen požar v francoski prestolnici po letu 2005, poroča AFP. Poleg 10 smrtnih žrtev so ognjeni zublji poškodovali še 30 ljudi.

Osumljenka je stara nekaj čez 40 let in je živela v stolpnici, v preteklem desetletju pa je bila večkrat na psihiatričnem zdravljenju. Kot je dejal tožilec Remy Heitz, je osumljenka psihiatrično bolnišnico zapustila šest dni pred požigom, potem ko je zdravnik po njenem 12-dnevnem bivanju v ustanovi ocenil, da je primerna za odpust.

Ženska je imela po poročanju AFP več nesoglasij s sosedom, ki je bil gasilec. Nazadnje naj bi se po podatkih pariške policije sprla tik preden je v stolpnici zagorelo. Policisti so še sporočili, da je bila ženska ob aretaciji vinjena in je požar poskušala zanetiti tudi v policijskem vozilu.

Po poročanju AFP gre sicer za staro znanko policije, med drugim so jo obravnavali zaradi škode, povzročene s požarom, a nikoli ni bila obsojena.

Zadnje novice

Sorodne vsebine