5.3 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Za poskus ropa koprske zlatarne prijeli 34-letnega Koprčana

Za torkov poskus ropa zlatarne v starem mestnem jedru Kopra je policija pridržala 34-letnega Koprčana, ki je sicer stari znanec policije. Moški, ki je imel ob prijetju pri sebi imitacijo pištole, je trenutno v 48-urnem policijskem pridržanju, grozi pa mu kazen od enega do desetih let zapora.

 

Varnostna služba je v torek popoldne obvestila policijo, da je prišlo do sprožitve stikala za paniko v poslovalnici Zlatarne Celje v starem mestnem jedru Kopra, je v današnji izjavi za medije pojasnil komandir policijske postaje Koper Loris Čendak.

V treh minutah je na kraj prišla prva policijska patrulja in zbrala prva obvestila občanov, na njihovi podlagi in na podlagi podrobnega opisa storilca pa je policija postavila zasedo oz. blokado območja. Po približno 15 minutah so storilca izsledili v bližnjem lokalu.

Kot je navedel Čendak, gre za 34-letnega Koprčana, ki je ob prijetju imel pri sebi imitacijo pištole. Oseba je v 48-urnem pridržanju, preiskava pa se še nadaljuje. Sicer gre za starega znanca policije, saj so ga v preteklosti že obravnavali za kazniva dejanja z elementi nasilja, nasilja v družini ter kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete.

Ne glede na to, da je moški pri poskusu ropa uporabil imitacijo orožja, policija dogodek obravnava kot kaznivo dejanje ropa oz. poskusa ropa, za katerega je predvidena kazen od enega do desetih let zapora.

Čendak se je ob tej priložnosti zahvalil tudi očividcem, ki so policiji dali natančen opis storilca, na podlagi katerega so ga kasneje tudi izsledili.

Zadnje novice

Sorodne vsebine