13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Z osebnim avtomobilom in prikolico pijan vijugal po vozišču; na območju PU Nove mesto izsledili 23 nezakonitih migrantov

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  65 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 199 klicev. Obravnavali so dvanajst prometnih  nesreč,  v  katerih  je  nastala premoženjska škoda in pridržali voznika,  ki  je  vozil  pod  vplivom alkohola.

Posredovali so zaradi 13-ih kršitev  javnega  reda  in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja  kriminalitete  so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, lahke telesne  poškodbe,  poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

Pijan vijugal po cesti

Okoli  21.  ure  je  občan  policiste PP Črnomelj obvestil o nevarni vožnji voznika,  ki  naj  bi  v  Vrčicah z osebnim avtomobilom s pripeto prikolico vijugal  po  vozišču  in  ogrožal  druge  udeležence v prometu. Takoj so se odzvali,  kršitelja izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili  preizkus. 39-letnemu vozniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,5  miligramov  alkohola so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V  Trebnjem  je  med  3.  8.  in  8.  8.  nekdo  vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski  hiši  in  odtujil  kosilnico  in pihalnik listja. Lastnika je oškodoval za 1100 evrov.

V  noči  na  9.  8.  je  v  okolici  Trebnjega neznanec najverjetneje skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil okoli 300 evrov.

Prijeli avstrijskega tihotapca in tujce

Brežiški  policisti  so  na  avtocestnem  postajališču izsledili in prijeli 22-letnega  državljana  Avstrije,  ki je v vozilu prevažal štiri državljane Turčije,  ki  so  pred  tem  nezakonito prestopili državno mejo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost  in  ga  bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije pa še niso zaključeni.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  Policijske uprave Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne  meje  na  območju  krajev Kanižarica, Gorenji Radenci, Učakovci in Novo  mesto  izsledili  in  prijeli  23 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno  mejo.  Policijski  postopki  z devetimi državljani Afganistana, po štirimi  državljani  Sirije,  Alžirije  in  Irana, državljanov Palestine in državljanom Iraka še niso zaključeni.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine