16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Z nožem nad brata

Mariborski kriminalisti in policisti so v nedeljo obravnavali posledice fizičnega obračuna med bratoma iz okolice Maribora, za katerega so sprva sumili, da gre za poskus uboja. O dogajanju so jih obvestili iz zdravstvenega dispečerskega centra, saj so reševalci oskrbeli 38-letnega moškega, ki ga je pred tem v hrbet zabodel dve leti starejši brat.

Kriminalisti so z ogledom in zbranimi obvestili ugotovili, da sta brata, domnevno pod vplivom alkohola, zjutraj prišla domov, kjer sta se sprla, nato pa se je mlajši umaknil v svojo sobo in legel k počitku.

Starejši brat je nato v kuhinji vzel večji nož, vdrl v sobo k mlajšemu ter ga na postelji ležečega zabodel v hrbet. Poškodovani je zaradi krvavenja za pomoč zaprosil sosede, nato so ga oskrbeli reševalci in ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Tam so ugotovili, da mu je povzročil vbodno rano, vendar ta ni ogrožala njegovega življenja.

Osumljenega starejšega brata so policisti pridržali, a so pridržanje po zaključenem ogledu kraja kaznivega dejanja, po vseh zbranih obvestilih in ko so pridobili njegovo izjavo, zvečer že odpravili, saj zanj ni bilo več razlogov.

Kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da ni šlo za kaznivo dejanje poskusa uboja, pač pa za povzročitev lahke telesne poškodbe z nevarnim predmetom. Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, se je namreč izkazalo, da osumljeni ni imel namena bratu odvzeti življenja.

Vseeno so osumljenega pristojnemu tožilstvu ovadili za kaznivo dejanje lahka telesne poškodbe, za kar mu grozi do treh let zaporne kazni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine