13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Z novim večnamenskim helikopterjem AW 169 bomo odslej varneje in hitreje opravljali vse policijske naloge

Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar je danes, 24. februarja 2020, Letalski policijski enoti slovesno predala ključ novega policijskeg helikopterja AW 169, ki smo ga dočakali po dolgih dvanajstih letih.

Večnamenski transportni helikopter Agusta Westland 169 je tehnološko sodobenhelikopter, ki ga bo policija uporabljala za izvajanje vseh policijskih nalog. AW 169 je predstavnik nove generacije sodobnih helikopterjev, ki izpolnjuje najnovejše standarde letalske varnosti in hrupa, njegov nakup pa je znanilec modernizacije Letalske policijske enote. V policiji smo namreč zadnji helikopter nabavili leta 2007. Zadnji helikopter istega razreda, kot je AW 169, torej večnamenski transportni, pa daljnega leta 1987.

Kot je v svojem nagovoru dejala generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar, je bilo to obdobje brez posodobitve najosnovnejše in najpotrebnejše opreme Letalske policijske enote predolgo: “Nujno smo potrebovali nov zrakoplov, ki omogoča mnogostransko uporabnost in nepogrešljivo operativno podporo pri policijskem delu.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine