10.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Z dvema promiloma in brez dovoljenja povzročil nesrečo in pobegnil

Piše: C.R.

Očitno je bil zadnji konec tedna res v znamenju maliganov na cesti. O tem poroča tudi Policijska uprava Novo mesto.

Včeraj nekaj pred 20. uro se je zgodila prometna nesreča pri Ručetni vasi, kjer  je  povzročitelj  pobegnil  s kraja nesreče. Policisti PP Črnomelj so opravili  ogled  in  po  prvih  ugotovitvah  je  28-letni  voznik  osebnega avtomobila  zaradi vožnje po levem smernem vozišču trčil v avtomobil, ki ga je  iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 36-letni voznik. Povzročitelj, ki je  po  trčenju  zapustil kraj nesreče in se kasneje vrnil, je imel v litru izdihanega  zraka  en miligram alkohola, kar ustreza približno dvema promiloma v krvi.

36-letni voznik se v nesreči ni poškodoval,  28-letniku  pa so lažje poškodbe oskrbeli v zdravstvenem domu. Policisti so še ugotovili, da gre za večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov,  ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi hujših kršitev so  mu  že  12-krat  zasegli  avtomobil.  Po  zaključeni  preiskavi bodo na
pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Krški  policisti  so  dva dni prej nekaj pred 21. uro v Velikem Mraševem ustavili podobnega grešnika, šlo je za voznika  osebnega  avtomobila  Škoda superb. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni  voznik  nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka  pa je imel 0,65 miligramov alkohola.

V soboto popoldne pa so v Brestanici ustavili še voznika osebnega avtomobila VW polo, ki sprva ni upošteval znakov, s  katerimi  so  ga  ustavljali.  64-letni  kršitelj,  ki  nima  veljavnega vozniškega  dovoljenja,  je odklonil preizkus alkoholiziranosti.  Vozila so kršiteljema  zasegli,  zaradi  kršitev  izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Brežiški  policisti  so v soboto okoli 21. ure v Brežicah ustavili voznika osebnega  avtomobila,  ki  je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola.  Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vir:Policijska uprava Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine