18.7 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

Z airsoft puško streljal v hišo in strašil okolico

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 122 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 410 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar, štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Sevnici in Metliki so zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 23-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

 

Sevniški policisti so 14. 8. okoli 12. ure med kontrolo prometa v Sevnici ustavili voznika osebnega avtomobila seat cordoba. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 1,03 miligramov alkohola. Neregistriran avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Črnomelj so 15. 8. dopoldne v Črnomlju ustavili voznika, ki na osebnem avtomobilu volkswagen passat ni imel nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni kršitelj vozi neregistriran avtomobil in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Krški policisti so bili 14. 8. ob 13.37 obveščeni o prometni nesreči z

udeležbo dveh kolesarjev v Straži pri Raki. Opravili so ogled in ugotovili, da sta otroka kolesarila po lokalni cesti po strmem klancu navzdol. Pri vožnji skozi ovinek je eden izmed otrok izgubil oblast nad kolesom, zapeljal s ceste in padel. Huje poškodovanega otroka so reševalci odpeljali v UKC Ljubljana. Otroka sta med vožnjo uporabljala zaščitni čeladi. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

  1. 14. 8. nekaj po 17. uri se je zgodila prometna nesreča v naselju Kočevje na območju Črnomlja. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 60-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v renault clio, v katerem je bilo poleg voznika še pet oseb, med njimi štirje otroci. V bolnišnici so oskrbeli voznika clia, potnico in štiri otroke. Policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog, ukrepali pa bodo tudi zoper voznika clia, ki je v vozilu prevažal več oseb, kot je dovoljeno, otroci pa niso bili pripeti in zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi.
  2. 14. 8. okoli 15. ure se je zgodila prometna nesreča v bližini Dolenjskih

Toplic. 21-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v brežino. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

V Leskovcu pri Krškem je med 13. 8. in 14. 8. nekdo skozi okno vlomil v prodajalno in odtujil blagajno z menjalnim denarjem. Škode je za okoli 300 evrov.

Med 13. 8. in 14. 8 je v kraju Gorica na območju Krškega neznanec vlomil v brunarico in odtujil kotel z gorilnikom, žar z gorilnikov in pijačo. Povzročil je za okoli 1300 evrov škode.

Na mejni prehod Obrežje je na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila Audi A6 italijanskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Med preverjanjem v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da je bil avtomobil ukraden v Belgiji. Audi A6 so državljanu Albanije zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Novomeški policisti so bili 15. 8. popoldne obveščeni, da v Novem mestu moški hodi po ulici z orožjem in strelja v stanovanjsko hišo. Policisti so takoj odšli na kraj in ugotovili, da je 18-letni kršitelj z airsoft puško streljal v sosednjo hišo, kjer živita starejša stanovalca in poškodoval rolete. Kršitelju so zasegli imitacijo orožja, s katerim je ogrožal in vznemirjal občane. Zoper 18-letnega kršitelja, ki je v preteklosti že večkrat kršil javni red in mir in vznemirjal prebivalce naselja, bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zakon o javnem redu in miru določa, da kdor na javnem kraju nosi, razkazuje ali uporablja dekorativno orožje, imitacije orožja, orožje, ki je namenjeno za alarm, signaliziranje ali druge predmete, ki so po videzu podobni orožju, pa se v skladu z zakonom, ki ureja razvrstitev in kategorizacijo orožja ne štejejo za orožje, in s tem povzroči vznemirjenje ali občutek ogroženosti, se kaznuje z globo 208 evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine