11.2 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Vzrok za sredino nesrečo na Dunajski v Ljubljani vožnja v rdečo luč

Sredino nesrečo v križišču Dunajske in Linhartove ceste v Ljubljani je okoli 19.20 povzročil 22-letni voznik osebnega avtomobila, ki v križišču ni upošteval rdeče luči. Iz nasprotne smeri je pripeljala 33-letna voznica osebnega vozila, s katero sta silovito trčila, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

 

V nesreči sta se voznika lažje poškodovala. V vozilu 22-letnika so bili še štirje potniki, od katerih sta se 17-letnica in 18-letnik hudo poškodovala, dve 18-letnici pa lažje.

Niti 22-letnik niti njegovi sopotniki niso bili pripeti z varnostnim pasom, 33-letna voznica drugega vozila pa je bila pripeta.

Oba voznika sta uspešno prestala alkotest, prav tako so pri 22-letniku opravili tudi hitri test na droge, ki je bil tudi negativen.

Na PU Ljubljana so pojasnili, da je 22-letnik pripeljal po Dunajski cesti iz mesta. Na križišču z Linhartovo cesto je zaradi neupoštevanja rdeče luči trčil s 33-letno voznico, ki se je po Dunajski cesti pripeljala iz nasprotne smeri in pravilno zavila levo proti Linhartovi cesti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine