12.6 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Vse več nesreč, v katere so vpleteni motoristi in kolesarji, policisti pa beležijo tudi vse več pijanih voznikov

Gorenjski  policisti  so  v  zadnjih  dveh  dneh  obravnavali več prometnih nesreč kolesarjev in motoristov. Med povzročitelji nesreč je bila tudi peška.

V  petek  so  se  zgodile  tri  nesreče  kolesarjev, v dveh primerih zaradi neupoštevanja  prednosti  s  strani kolesarjev, v enem pa zaradi nepravilne strani vožnje. Prav tako gre za razlog na strani kolesarke.

V  petek  sredi dopoldneva so policisti v Tržiču obravnavali nesrečo peške, ki  je  nenadoma  stopila  na  vozišče.  Vanjo  je  trčil  voznik z osebnim avtomobilom,  ki  je pripeljal z majhno hitrostjo, vendar trčenja vseeno ni uspel preprečiti. Povzročiteljica je peška. Po podatkih policije je utrpela lažje poškodbe.

Nesreče  motoristov pa so se v zadnjih dveh dneh zgodile v Žireh, Podkorenu in na Jesenicah. V Žireh je motorist nesrečo povzročil med prehitevanjem, v Podkorenu  pa je motorist pri izstopu iz ovinka zapeljal na nasprotni vozni pas  in rahlo trčil v nasproti vozeči avtomobil. Nepravilno prehitevanje je bil  tudi razlog za nesrečo motorista na Jesenicah, ki je med prehitevanjem kolone  trčil  v  tovorno vozilo. Motorista z nesreč v Žireh in Jesenic sta huje poškodovana.

V  nesrečah  motoristov, kolesarjev in pešcev že pri manjših trkih pride do telesnih  poškodb.  Zato bi morali ti bolj paziti, bolje spremljati promet, več predvidevati in se manj izpostavljati z manevri, ki jih lahko ogrozijo.

V petek zvečer so policisti na območju Kranja poostreno nadzirali treznost  voznikov.  Ustavili  so  preko  200  voznikov. Sedmim je preizkus alkoholiziranosti pokazal pozitiven rezultat, en voznik pa je bil pozitiven tudi  na  prepovedane  droge.  Policisti  so ugotovili še 29 drugih kršitev prometnih  pravil,  med  njimi  zaradi neupoštevanja prometne signalizacije, prehitre  vožnje,  nepravilne  strani vožnje, neuporabe varnostnega pasu in uporabe  telefona  med  vožnjo.  V  enem  primeru so iz prometa izločili še neregistrirano vozilo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine