14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Vse več drznih tatvin

V preteklih 24-urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 184 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 45 dogodkov, s področja javnega reda in miru 59 dogodkov in s področja prometne varnosti 73 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 drzne tatvine, 2 tatvini, 4 vlome in poškodovanje tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in prometno nesrečo s hudimi poškodbami . Kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena 3 vozila.
S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 25 krat na javnem kraju.

Vlomi:
V preteklih 24-urah so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o 4 vlomih, od tega je v dveh primerih ostalo pri poskusu.
Na območju Viča so storilci vlomili v dve stanovanjski hiši, iz ene so odtujili nakit iz druge pa slike in kip. Oba lastnika so oškodovali za več tisoč evrov.

Drzne tatvine:

22. 8. 2018 okoli 17.30 ure so bili policisti obveščeni o drzni tatvini, ki se je zgodila na relaciji iz centra mesta proti Rožni dolini. In sicer se je oškodovanka peljala s kolesom, ko je mimo nje pripeljal mopedist. Potnik na mopedu ji je nato iz košare na kolesu odtujil torbo. Po dejanju sta storilca odpeljala v smeri proti Cesti na Brdo.

O podobni drzni tatvini smo bili obveščeni še istega dne okoli 19. ure in sicer na Posavskega ulici za Bežigradom, ko sta oškodovancu prav tako osebi na mopedu iz košare na zadnjem delu kolesa odtujila nahrbtnik.
Glede obeh dogodkov policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil s ciljem izsleditve storilcev.

22. 8. 2018 okoli 12. ure so bili policisti obveščeni o drzni tatvini iz stanovanjske hiše na območju Most.
Moška sta lastnika zamotila in zvabila iz hiše pod pretvezo, da se bo polagal električni kabel. V tem času so ostali storilec-ci iz hiše odtujili nekaj deset evrov gotovine. Po dejanju so se odpeljali s kraja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine