7.8 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Vročina prebuja skušnjave za opijanje – policisti za volanom zalotili tudi voznike, ki so komaj vedeli zase

Včeraj, okrog 9.30 ure so policisti v Murski Soboti vozniku zasegli osebni avtomobil. Ugotovili so, da voznik nima vozniškega dovoljenja. Voznik je bil preizkušen tudi z elektronskim alkotestom, ki je pokazal 1,21 mg/l alkohola v organizmu. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog, sporočajo iz PU Murska Sobota.

Tudi po drugih delih Slovenije opažajo, da je vročina še posebej mamljiva za opijanje z maligani. Včeraj  v  popoldanskih  urah  so  bili policisti PU Ljubljana  s  strani več občanov obveščeni o vozniku  osebnega vozila, ki je storil več prekrškov med vožnjo po Zasavski cesti  iz  smeri  Ljubljane  proti  Litiji.  Policisti  so  uspeli  voznika izslediti in pri postopku ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (1,25 mg/l).  Policisti  so  mu  odvzeli  vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali  obdolžilni  predlog  na  pristojno  okrajno sodišče. Zaradi ostalih kršitev med vožnjo bo zoper voznika uveden prekrškovni postopek.

Včeraj,  nekaj  po 22. uri smo bili obveščeni o vozniku osebnega vozila, ki je  na  Tržaški  cesti  v  Ljubljani vozil s predrto pnevmatiko, vijugal in storil  več  prekrškov.  Policisti so voznika izsledili in ugotovili, da je vozil  pod  vplivom  alkohola (0,80 mg/l). Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje  in  bodo  zoper  njega  podali  obdolžilni predlog na pristojno
okrajno  sodišče. Zaradi ostalih kršitev med vožnjo bo zoper voznika uveden prekrškovni postopek.

Gorenjski  prometni  policisti  so  včeraj zvečer v Kranju na podlagi  prijave  nezanesljive  vožnje  obravnavali  zelo  pijanega voznika osebnega  avtomobila.  Prijavljeno  je  bilo,  da  na  avtocesti  vijuga po vozišču,  prehiteva  po  levi  in desni strani ter ogroža druge udeležence. Policisti  so  ustavili  in  ga  obravnavajo  zaradi  nepravilne  vožnje na križišču,  neupoštevanja talnih označb, nevarnega prehitevanja, nepravilnih premikov  in  dveh  promilov  alkohola (0,92 mg/l). Po postopku se je domov odpeljal s taksijem. “Udeležence pozivamo, naj vozijo trezni in naj s svojim početjem ne ogrožajo drugih,” sporočajo vsega hudega vajeni policisti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine