11.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Vozniško dovoljenje mu je bilo odvzeto, a je vseeno zapeljal v smrt

Na cesti Dolane-Zavrč se je nekaj pred deveto uro zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, so sporočili s PU Maribor. Do trčenja je prišlo, ko je voznik osebnega vozila v nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas, takrat pa je iz nasprotne smeri pripeljalo tovorno vozilo. Cesta je bila nekaj časa zaprta za ves promet.

Mariborski prometni policisti so ugotovili, da je 46-letni moški vozil osebni avtomobil iz smeri Zavrča proti Dolanam. Izven naselja Zavrč je v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v tovorno vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 40-letni slovenski državljan. Voznik osebnega avtomobila se je tako hudo poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl, so zapisali na Policijski upravi (PU) Maribor.

Policisti še preiskujejo okoliščine prometne nesreče, vključno z vzrokom za to, da je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče. So pa ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil v času, ko mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto in vožnja prepovedana.

V nedeljo zvečer so ga namreč v naselju Zavrč ustavili policisti, saj je vozil prehitro in še pod vplivom alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Ker si je kršitelj zagotovil drug prevoz s kraja prekrška, ga policisti niso pridržali.

V letošnjem letu je na cestah na območju PU Maribor v 14 prometnih nesrečah umrlo 16 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč prav tako 13, umrlo pa je 14 ljudi, so še zapisali na mariborski policijski upravi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine