23.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Vozniku se »dolg jezik« ni izplačal – nekoliko okajeni kolesar ga je krepko »nabunkal« kar sredi ceste!

Včeraj malo po 20. uri so bili policisti obveščeni, da je v naselju Puconci na cesti okrvavljen občan, katerega je pretepel drug občan.

 

Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da se je v omenjenem času skozi naselje Puconci z osebnim avtomobilom peljal občan, ki je na vozišču opazil vinjenega moškega, ki je hodil po celotnem vozišču, potiskal kolo in krilil z rokami. Zaradi varnosti je vozilo ustavil in ga ogovoril, naj pazi kje hodi, da ga ne bi kdo povozil. Kolesar je začel na voznika kričati in ga žaliti. Voznik je stopil iz vozila z namenom, da bi ga zaradi njegove varnosti pospremil z vozišča, da bi se lahko odpeljal naprej. Kolesar je pristopil do voznika in ga z roko udaril v predel nosu, nakar je voznik padel po vozišču in obležal. Nato se je kolesar zapeljal v smeri naselja Markišavci, se ustavil in se vrnil do voznika.

Ker je osumljenec večkratni povratnik storitev kaznivih dejanj in prekrškov z elementi nasilja, saj je bil že v letu 2018 že 21-krat obravnavan zaradi kršitev javnega reda in miru z elementi nasilja in storitev kaznivih dejanj nasilništva, je bilo zaradi ponovitvene nevarnosti in zbiranja obvestil zanj odrejeno pridržanje in bo po končanem postopku priveden k preiskovalnemu sodniku. No, pretepeni voznik pa bo verjetno ob naslednji takšni priliki vsaj dvakrat premislil, preden bo stegnil jezik.

To pa seveda ni edina prometna nesreča, kjer so glavno vlogo imeli maligani. Včeraj malo po 17. uri se je namreč v naselju Vanča vas zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zapeljal levo in trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil voznice. Nato je voznik zapeljal na dvorišče stanovanjske hiše, kjer je poškodoval živo mejo, žično ograjo in betonske sohe. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je pokazal 0,71 mg/l alkohola. Odrejen in opravljen je bil strokovni pregled. Voznik je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pri sebi ni imel dokumentov od vozila. Zoper voznika osebnega avtomobila bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Oba udeleženca prometne nesreče sta bila lažje telesno poškodovana.

Policisti pa so zabeležili tudi ugriz psa. Med dostavljanjem pošte je poštarko na območju Ljutomera ugriznil pes, kateri ni bil privezan in je pritekel z dvorišča. O dogodku bo obveščena Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Območni urad Murska Sobota, nakar sledi ustrezen ukrep. Policisti okoliščine še preverjajo, opozarjajo pa, da je potrebno zagotavljati fizično varstvo psov tako, da je pes na javnih mestih na povodcu – če je pes nevaren, mora imeti še nagobčnik, doma pa storiti vse potrebno, da žival sama ne more zapustiti kraja. Vsakršna odgovornost je na strani skrbnika, opozarja policija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine