10.2 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Voznik zaspal na avtocesti, njegova mladoletna sopotnica mrtva!

Piše: C.R.

Danes,  okoli  pol enih zjutraj, smo na avtocesti med izvozoma Celje Center in  Lopata,  obravnavali  prometno  nesrečo,  v  kateri je umrla mladoletna sopotnica, državljanka Ukrajine.

30-letni  voznik,  državljan  Ukrajine,  je  vozil po desnem prometnem pasu avtoceste, v smeri proti Ljubljani. Med izvozoma Celje Center in Lopata  je iz  neznanega  razloga  zapeljal na odstavni pas, nato na travnato površino in  brez  zaviranja  trčil v stebra kovinske odbojne ograje. Pri trčenju je vozilo  bočno  zavrtelo  tako, da je kovinska odbojna ograja prebila zadnja leva vrata vozila.

Zaradi  hudih  poškodb  je  na  kraju nesreče umrla 13-letna potnica, ki je sedela  na zadnjem sedežu. 30-letni voznik se je v trčenju hudo poškodoval. 39-letna sopotnica prav tako državljanka Ukrajine,  sopotnica na  sprednjem sedežu, v prometni nesreči ni bila poškodovana.

To  je  letošnja  osemnajsta  smrtna  žrtev  prometnih  nesreč  na  območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je na našem območju v šestih prometnih nesrečah umrlo sedem ljudi.

“Vse udeležence cestnega prometa znova opozarjamo na strpnost, previdnost in spoštovanje  cestno prometnih predpisov,” sporoča policijska uprava Celje.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine