7.2 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Voznik z avtom zapeljal v reko

Včeraj, ob 15.20, je na cesti od Ribnice proti Ilirski Bistrici (pred odcepom za Prem) voznik z avtom zapeljal v reko. Zaradi dvigovanja vozila je bila cesta kratek čas zaprta.

 

Policisti so na kraju ugotovili, da je 21-letni voznik v desnem ovinku zapeljal desno izven vozišča in se prevrnil v strugo reke Reke. Izdali so mu plačilni nalog po 45/10/1 ZPRCP.

Čez eno uro pa je bila prometna nesreča v Dolenjem potoku. 26-letna državljanka Hrvaške je peljala osebni avto proti Ilirski Bistrici in v levem ovinku izgubila oblast nad vozilom. Zapeljala je desno izven vozišča, kjer je trčila v odbojno ograjo in se prevrnila na streho. Odbojno ograjo je pri trčenju odtrgalo iz sidrišča in jo odneslo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pravilno pripeljal 27-letni voznik osebnega avtomobila, ki je ograjo povozil in pri tem poškodoval svoje vozilo.

Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog po ZPrCP 45/10-1. V obeh primerih udeleženci niso bili poškodovani.

Zaradi prekomernega deževja so ceste nevarne, zato vse opozarjamo na previdno in prilagojeno vožnjo. Ne pozabite tudi, da je jutri 15. november, dan, ko je po zakonu potrebno zamenjati letne pnevmatike za zimske.

Več na: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/1951-nasveti-za-varno-zimsko-vonjo

V Arzah pri Portorožu je nekdo ukradel motorno kolo znamke Gilera, tip Runner VX125, reg. št. KP GD-26, črne barve, vredno 750 evrov. Vozilo je bilo zaklenjeno na krmilu, pod sedežem je bila zavarovalna polica in prometno dovoljenje.

Popoldan je bilo v Obrovu odkrito ukradeno vozilo Ford C-max, MAE5638, prazno in zaklenjeno. Policisti zbirajo informacije, vozilo pa bo vrnjeno lastniku.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine