23.8 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Voznik tovornjaka ogrožal ostale udeležence v prometu

Na Policijski postaji Kozina se je v septembru zglasil nemški par in policistu naznanil kršitev cestno prometnih predpisov s strani voznika tovornega vozila registrskih številk koprskega registrskega območja.

Policisti so na podlagi zbranih obvestil in dokazov ugotovili, da je voznik tovornega vozila na regionalni cesti vozil od Kozine proti Kačiškemu klancu. Ko je dohitel pred seboj vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozil prijavitelj prekrška, je najprej prehiteval njegovo vozilo, kljub temu, da smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje.

V trenutku prehitevanja je z nasprotne smeri, oziroma iz smeri Divače, pripeljal voznik osebnega avtomobila neznanih registrskih številk, ki se je moral umakniti ob desni rob vozišča, da je preprečil trčenje s tovornim vozilom. Pri tem pa je voznik tovornega vozila zapeljal v desno in s tem ogrožal še dva voznika otornih koles, ki sta vozila pred njim v isti smeri. Prekršek voznika tovornega vozila je bil posnet tudi s kamero, ki je bila serijsko vgrajena na vetrobranskem steklu osebnega vozila prijavitelja.

Policisti so v fazi izpeljave prekrškovnega postopka ugotovili, da je tovorno vozilo v lasti pravne osebe z območja Obale, ki je bila že večkrat obravnavana kot odgovorna za kršitve cestnoprometnih predpisov. Po pridobljenih podatkih o kršitelju pa bodo zoper voznika izpeljali hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku, saj je z opisanim dejanjem voznik tovornega vozila, kršil določila 7. točke 1. odstavka 52. člena in storil prekršek po 5. odstavku 52. člena ZPrCP.

Zadnje novice

Sorodne vsebine