8.8 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Voznik pozitiven na hitri test za prepovedane droge

Kranjski policisti so na Mlaki pri Kranju včeraj popoldan obravnavali voznika, ki je med vožnjo proti Golniku na nasprotnem smernem vozišču trčil v avtomobil, ki je peljal nasproti. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal pozitiven rezultat (1,03 mg/l), v njegovem dejanju pa so podani znaki kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. Drugi udeleženec je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe.

 

Še štiri druge voznike so včeraj iz prometa izločili gorenjski prometni policisti. V treh primerih je bila voznikom vožnja prepovedana zaradi alkohola, en voznik pa je bil pozitiven na hitri test za prepovedane droge in je v nadaljevanju odklonil strokovni pregled.

Drzne tatvine

Včeraj opoldan je storilec na Ulici Staneta Bokala na Jesenicah skozi odklenjena vrata vstopil v stanovanje in iz hodnika odtujil manjšo torbico, v Bistrici pri Naklem pa je lastnica v svojem domu zalotila žensko, ki se ji je izgovorila, da nekaj išče. Ko je ženska odšla s kraja je prijaviteljica ugotovila, da so v prostorih odprti predali.

V obeh primerih sta storilca v objekt vstopila neovirano in v času prisotnosti lastnikov, kar na eni strani kaže na veliko predrznost tatov, ki se pri izvršitvi kaznivega dejanja ne skrivajo ampak računajo zgolj na možnost, da ne bodo zaloteni, na drugi strani pa na zanemarjanje osnovnih samozaščitnih ukrepov, med katerimi je najbolj osnoven ravno zaklepanje vrat. In ker tovrstni storilci največkrat vstopajo ravno skozi odklenjena vrata pozivamo k zaklepanju tudi v času, ko so lastniki doma.

Kršitev javnega reda in poškodovanje stvari 

Kranjski policisti so včeraj zvečer obravnavali prijavo o kršitvi javnega reda, v kateri so obravnavali dva moška, ki sta bila pod vplivom alkohola. Enemu od njiju so zaradi nadaljevanja s kršitvijo odredili tudi pridržanje, oba pa poleg kršenja javnega reda obravnavajo tudi zaradi suma poškodovanja naključnega vozila
med kršitvijo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine