3.5 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Voznica začetnica pod vplivom alkohola!

Piše: C. R.

Na območju Šentjurja so sinoči obravnavali voznico osebnega vozila, ki je imela dobri dve promili alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 15. uri je 48-letnik z okolice Kopra peljal skuter od Izole proti bolnici. Na cesti se je ustavil, zdrsnil in se prevrnil na bok. Pri padcu se ni poškodoval, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 1,21 mg/l. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Na Velikem trgu v Izoli je nekdo vlomil v leseno hiško in ukradel gotovino. Ob 19.40 so bili policisti obveščeni, da je na Ljubljanski cesti v Postojni avto zbil pešca. Policisti so na kraju ugotovili, da 47-letni voznik osebnega avtomobila ni omogočil varnega prečkanja vozišča 88-letnemu pešcu. Pešca so poškodovanega odpeljali v UKC Ljubljana, vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,47 mg/l. Ukrep sledi po ugotovitvi teže poškodb.

Ob 2.10 so v Portorožu ustavili 21-letno voznico začetnico. Odrejen preizkus alkoholiziranosti ji je pokazal rezultat 0,47 mg/l, sledi ji obdolžilni predlog.

Že 0,3 promila alkohola poveča možnost za povzročitev nesreče za petkrat v primerjavi s treznim voznikom, en promil pa celo za 25-krat. Zato se po uživanju alkohola odstranite iz prometa in ne izzivajte nevarnosti. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik ali kolesar je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, kar pa ni res, saj temu sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot ipd. Meja naj bo zato pri 0,00!

V okolici Spuhlje je prišlo do prometne nesreče III. kategorije, o kateri je bila policija obveščena včeraj popoldne. V trčenju osebnega avtomobila s tovornim vozilom in še enim osebnim avtomobilom, sta se 62- in 36-letna voznika osebnih avtomobilov huje in lažje telesno poškodovala. Včeraj dopoldne pa je do hujše prometne nesreče prišlo še v Mariboru, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v 73-letnega pešca, pri čemer se je ta huje telesno poškodoval.

V Žalcu so včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri so se lažje poškodovale tri osebe, in sicer povzročitelj prometne nesreče, njegova sopotnica in voznik drugega udeleženega vozila. Do nesreče je prišlo, ker je povzročitelj v križišče zapeljal pri rdeči luči.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so včeraj, okoli poldneva, obravnavali tudi v Libojah. V prometni nesreči sta bili udeleženi dve vozili. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Celja proti Libojam in je v križišču izsili prednost voznici, ki je pripeljala po prednostni cesti iz smeri Petrovč proti Kasazam. V prometni nesreči se je vozilo voznice obrnilo na streho, voznica se je v trčenju lažje poškodovala.

Na Čopovi ulici v Celju sta v popoldanskih urah trčila voznica osebnega vozila in mopedist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica osebnega vozila izsilila prednost mopedistu. Mladoletni mopedist se je v trčenju lažje poškodoval.

Policisti so obravnavali dve prometni nesreči, v katerih sta bila samoudeležena kolesarja, ki sta se v nesreči lažje poškodovala. Obema je bil izdan plačilni nalog.

Na območju Želimelj so policisti obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v kamniti zid. V nesreči se je lažje poškodoval. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo po vseh ugotovljenih okoliščinah ustrezno ukrepali.

Vir: Policijske uprave Koper, Celje, Ljubljana in Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine