16.2 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Voznica osebnega avtomobila se je zaradi kombinacije alkohola in neprilagojene hitrosti z avtom prevrnila na bok

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

   –           8 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 3 s telesnimi poškodbami;

   –           3 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 8 v zasebnem prostoru.

   –           Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Dogodki:

   –           Na  Ulici  Tuga  Vidmarja  v  Kranju je bilo iz kolesarnice odtujeno oranžno kolo znamke Merida.

   –           Jeseniški policisti so včeraj obravnavali prijavo ugriza psa drugega psa.  Po  do  sedaj  zbranih  obvestilih  je  pes pritekel z dvorišča stanovanjske  hiše. Policisti zaradi suma kršitve predpisov o zaščiti živali še vodijo postopek.

 

Promet.  Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V dveh primerih gre zopet za udeležbo kolesarjev. V Šenčurju  je  voznik  tovornega  vozila  pri  premiku  dopoldan  spregledal

kolesarko  in  vanjo  trčil.  V okolici Kranjske Gore pa je voznik osebnega avtomobila  pozno  popoldan pri prečkanju kolesarske steze kolesarju odvzel prednost.  Pri  kolesarki  je podan sum na lažje, pri kolesarju pa na hujše poškodbe.

Kolesarji  so  v  zadnjem  obdobju  zelo  pogosti  udeleženci  v  prometnih nesrečah.  Skorajda  ni  primera,  da ne bi bili poškodovani, bodisi zaradi svojih  napak  ali  napak  voznikov.  Zato  pozivamo k bolj varni souporabi prometnih  površin  in  k  večji  previdnosti  tudi s strani kolesarjev, ki morajo s previdno vožnjo tudi sami skrbeti za preprečevanje nesreč.

V  še eni nesreči s telesnimi poškodbami je bila udeležena voznica osebnega avtomobila.  V  okolici Bleda se je zaradi kombinacije alkohola (0,73 mg/l) in neprilagojene hitrosti vožnje prevrnila na bok.

Policija: Njej se ni sešlo, kot se ne  bo še  marsikomu.  Zato  vozite  izključno  trezni  in  ne povzročajte nevarnosti. Tokrat so bile posledice samo zaradi čudeža naključij in prazne ceste  blažje,  naslednjič  bodo  lahko  nepopravljive.  Verjamemo,  da  je pijanemu  človeku in prepogumnim voznikom ali voznicam to težko dopovedati, kar  potrjuje  tudi  pred  kratkim  obravnavan  primer,  ko je občan pijani prijateljici  vzel  ključe  avtomobila  in  ji  s  tem preprečil udeležbo v prometu, ona pa ga je prijavila policiji. Policisti so v dejanju prepoznali dobronamernost občana in tudi sami žensko pozvali, naj ne vozi.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine