-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Vozilo dvignilo v zrak in ga obrnilo na levi bok

Piše: C. R.

Včeraj, okoli 13. ure je v križišču Zaloške in Njegoševe ulice v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zapeljal v križišče kljub rdeči luči na semaforju in trčil v voznico, ki je pripeljala v križišče in zavijala. Po trčenju je odlomljeni del vozila zadel v noge pešca, ki je stal na pločniku. V nesreči je bil pešec lažje poškodovan. Policisti bodo zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.Včeraj, nekaj pred polnočjo so bili obveščeni o padcu voznika električnega skiroja na Vilharjevi ulici v Ljubljani. V nesreči se je lažje poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 20.31 uri je 19-letni voznik osebnega avtomobila doma iz Vipave med Dekani in Vrtinami v desnem ovinku zapeljal naravnost izven vozišča in pristal v strugi reke Rižane. V nesreči je bil 22-letni sopotnik iz Nove Gorice lažje telesno poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Izola. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.V Hrpeljah so policisti z osebnim avtomobilom ustavili 20-letnega drž. Srbije s prebivališčem v Sloveniji, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Zanj pa sledi obdolžilni predlog.V Prestranku je bil ustavljen 39-letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Postojne. Gre za večkratnega kršitelja cestno-prometnih predpisov. Pri preverjanju pogojev za udeležbo v prometu so policisti ugotovili, da vozi v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja zato so mu vozilo zasegli. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil med postopkom pa je žalil policiste in s kršitvijo kljub ukazom ni prenehal zato so zanj odredili pridržanje. Za kršitev javnega reda in mira mu je bil izdan plačilni nalog za ostale kršitve pa bo napisan obdolžilni predlog.V Sežani so policisti ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije. Vozniku so odredili hitri test na droge, ki je bil pozitiven na opijate zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Zanj je bil napisan obdolžilni predlog.V Luciji so policisti ustavili 38-letno domačinko z osebnim avtomobilom, kateri je alkotest pokazal 0,68 mg/l alkohola. Voznici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 22.59 uri je 49-letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Sežane vozil po lokalni cesti iz smeri Potoč proti Senožečam. Ker z vozilom ni vozil po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti od njegovega roba, da bi vozilo lahko varno in neovirano vozil je zapeljal na travnato površino, kjer je zapeljal na zemeljski nasip, nakar je vozilo dvignilo v zrak in ga obrnilo na levi bok. Vozilo je po padcu nazaj na vozišče začelo prevračati preko strehe na travnato površino, ki je pod nivojem vozišča, med prevračanjem vozila je voznik padel iz vozila, vozilo pa je padlo nanj. Izpod vozila sta ga rešila mimo vozeča voznika. V nesreči je bil voznik huje telesno poškodovan in je bil odpeljan v bolnico Izola, tekom noči pa je bil premeščen v KC Ljubljana. Policisti so ugotovili, da voznik med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu.Ob 19.34 uri je bil OKC PU Koper obveščen o prometni nesreči na Pristaniški ulici v Kopru. Policisti so ugotovili, da je 35-letni drž. BiH doma iz Kopra, vozil osebni avtomobil po Pristaniški ulici v Kopru in zaradi nepravilne strani vožnje trčil s pnevmatiko v cestno razsvetljavo nakar ga je zaneslo in je trčil še v drevo. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,92mg/l, zanj bo napisan obdolžilni predlog.V Il. Bistrici je bil ustavljen 23-letni voznik osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega je odklonil. Domačina so policisti pridržali, zanj bo napisan obdolžilni predlog.V Kopru je bil ustavljen 27-letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Sežane. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,26mg/l. Prav tako je bil vozniku odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven na amfetamine in kokain, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zanj bo napisan obdolžilni predlog.Ob 23.35 se je na izstop iz države pripeljal 50-letni državljan Belgije za katerega so policisti ugotovili, da je zanj izdan evropski priporni nalog za prijetje in predajo, ki ga je izdalo sodišče Nizozemske. Voznika so policisti privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor. Prav tako so policisti pri 47-letnemu sopotniku, drž. Belgije našli in zasegli manjšo količino prepovedane droge hašiš in zoper njega uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine